|

Destek sözü

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Markette istediğimiz rakamlar yok. Onlarla konuşacağız” şeklindeki mesajı sivil toplumda da karşılık buldu. Gıda Perakendecileri Derneği’nin yeni dönemdeki başkanı seçilen BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, enflasyonla mücadele konusundaki desteğin devam edeceğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/01/2019 Pazar
Güncelleme: 01:03 - 20/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Gıda Perakendecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri
Gıda Perakendecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri

Geçtiğimiz gün, iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda, “Markette istediğimiz rakamlar yok. Onlarla konuşacağız” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a gıda perakendecilerinden enflasyonla mücadeleye desteğin devam edeceği mesajı geldi. Gıda Perakendecileri Derneği’nin (GPD) yeni dönemdeki başkanı olan BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, “Hükümetimizin inisiyatifinde başlatılan ve Ekim ayından beri desteğimizi sürdürdüğümüz Enflasyonla Topyekün Mücadele programında, tüketicimizin ihtiyaçlarını daha ekonomik şekilde karşılamak için çalışmalarımızı devam ettireceğiz” ifadesini kullandı.

GPD’DE YÖNETİMİNDE GALİP AYKAÇ DÖNEMİ

  • Modern gıda perakendesinin temsilcisi konumundaki GPD üyeleri, Genel Kurul’da bir araya gelerek derneğin yeni dönem Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu üyelerini seçtiler. Galip Aykaç’ın Başkan Yardımcıları olarak ise Migros İcra Başkanı Özgür Tort ve Özay Hukuk Direktörü Merter Özay görev yapacak. Yönetim Kurulu Başkanı görevini devralan Galip Aykaç, GPD’nin güçlü temsiliyetini artırmak, üyelere en etkili şekilde ulaşmak, sektörel sorunları proaktif yaklaşımla öngörüp çözüm yolları geliştirmek ve derneğin önemli konumunu pekiştirmek için çalışmaların süreceğini söyledi.

KAMPANYA VE İNDİRİMLERE DEVAM

GPD’nin, perakende sektörünün ekonomideki önemini her fırsatta vurguladığını belirten Aykaç, modern perakendenin enflasyonu frenleyen en büyük güç olduğunu ifade etti. Aykaç : “Satış noktalarımız, içinde bulunduğumuz ortamda da fiyatlarını dengeleyebilmek amacıyla yeri geldiğinde karlılıklarından vazgeçmişlerdir. Enflasyonla Topyekün Mücadele programı çerçevesinde uygulanan indirim ve kampanyalarımız marketlerimizde başta temel gıda, içecek, temizlik, ihtiyaç ve kişisel bakım kategorilerinde olmak üzere, birçok ürün grubunda ve gıda servis zinciri restoranlarımızın menülerinde geçerli olmaya devam edecek” diye konuştu.

KÜÇÜK ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ

Gelecek dönemde hedeflenen çalışmalara da kısaca değinen Aykaç; “Gıda perakendesi sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren Ortak Gelişim Kongresi’nin altıncısını bu sene Ekim ayında gerçekleştireceğiz. Kongremizde ulusal ve uluslararası perakendeciler ile tedarikçilerimizi buluştururken, yerel ve küçük üreticilerimizi de desteklemeye devam edeceğiz” dedi. GPD’nin konular bazında aktif çalışmalarını sürdüren komitelerinin aynı hızla toplantılarına devam edeceğini belirten Aykaç; “Derneğimizin sektör için en önemli katkısı mevzuat çalışmalarında oluyor. Sektörümüzü ilgilendiren her türlü mevzuata taslak aşamasında dahil olarak, güncel gelişmeler ve operasyonlarımız çerçevesinde düzenlemeler yapılmasını, bu yolla hem tüketicimizin hem sektör oyuncularımızın hem de ekonomimizin kazançlı çıkmasını sağlıyoruz. Bu çerçevede bizlere destek olan tüm üyelerimize ve görüşlerimizi dikkate alarak değerlendiren kanun yapıcı ve uygulayıcılarımıza buradan teşekkür etmek isterim” şeklinde konuştu.

  • ‘PERAVOC bizim için önemli bir yatırımdır’
  • Verimliliğin artık en ön plana çıktığını vurgulayan Aykaç, bu dönemlerde en önemli yatırım kaleminin işgücü olacağının altını çizdi. Yeni dönemde eğitim ve istihdam konularındaki çalışmaların da hız kazanacağını ifade eden Aykaç, şunları söyledi: “Perakende mesleklerine dair ilk Yetkilendirilmiş Belgelendirme Merkezi olan PERAVOC, kısa süre içinde Kasiyer ve Satış Danışmanı meslekleri için MYK onaylı Mesleki Yeterlilik Belgesi düzenlemeye başlayacak. Çalışanlar bu belge ile mesleki yeterliliklerini Avrupa Birliği çapında ispatlama imkanı bulacak. İşverenler ise belgeli kişileri istihdam ettiklerinde önemli teşviklerden yararlanacaklar. Sektörün geleceğine bir yatırım olarak değerlendirdiğimiz PERAVOC, derneğimizin istihdam konusuna verdiği önemin göstergesidir” dedi. 2012 yılında kurulmuş olan Gıda Perakendecileri Derneği (GPD), ulusal, bölgesel ve yerel modern gıda perakendecileri ile gıda servis zincirlerinin temsilcisi konumunda. GPD üyelerinin 2018 yılı cirosunun 150 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor. GPD üyeleri marketler ve gıda servis zincirleri 40 bine yakın satış noktasında 400 bini aşkın kişiyi istihdam ederek kayıtlı ekonomiye büyük katkı sağlıyor.


#Galip Aykaç
#enflasyonla mücadele
#Destek
5 yıl önce