|

Dev markalara yerli rakip

Türk akıllı telefon markası General Mobile, yüksek kaliteyi ulaşılabilir fiyatlarla tüketiciye sunarak uluslararası rakipleriyle rekabette ilk üçe girdi. Bu başarı sonrası 2018’i büyüme ve ihracatta atılım yılı ilan eden şirket, yıl içinde 400’ü aşkın ek istihdam yapacak. General Mobile Başkanı Sebahattin Yaman, sürdürülebilir fiyat politikası için uluslararası iş ortaklarına Türkiye’de yatırım için aracılık ettiklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/04/2018 Salı
Güncelleme: 01:01 - 10/04/2018 Salı
Yeni Şafak
2018’i büyüme ve ihracatta atılım yılı ilan eden şirket, yıl içinde 400’ü aşkın ek istihdam yapacak
2018’i büyüme ve ihracatta atılım yılı ilan eden şirket, yıl içinde 400’ü aşkın ek istihdam yapacak

Türkiye’nin en çok tercih edilen ilk üç akıllı telefon markasından biri olan General Mobile, kalitede üst standartlardaki ürünlerini ulaşılabilir fiyatlarla sunarak dünyaca ünlü telefon markalarıyla rekabette pazar payını giderek artırıyor. İhracat bazlı olarak da pazar payını artıran General Mobile, 2017 sonu itibarıyla dünyada toplam 7,5 milyon adet ürünü kullanıcılarına sundu. Türk akıllı telefon markası 2017 yılı toplam cirosunu da yaklaşık 500 milyon TL’ye çıkardı. General Mobile 2018 sonunda sadece ihracat hedefi ise 800 bin adet satışa ulaşarak 300 milyon TL’lik gelir elde etmek.

GOOGLE ORTAKLIĞI TUTTU

Elde edilen başarıda 2015 yılında Google iş ortaklığı ile Türkiye’de Android One projesinin başlatılması önemli bir kilometre taşı olurken, böylece General Mobile ile Türkiye, dünyada Android One projesinin en hızlı büyüyen ülkesi oldu. Türk marka aynı zamanda, 2017 Dünya Mobile Kongresi’nde Google tarafından “Android European Hero” ödülüne layık görüldü. Şirketin İstanbul’daki genel merkezinde Yeni Şafak’a değerlendirmelerde bulunan General Mobile Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yaman, Google’ın, Android One kapsamında kendilerini tercih etmesinin en önemli nedenini; “General Mobile’ın tüketici beklentilerini doğru okuyan, pazarın ihtiyaçlarını doğru analiz edebilen, esnek olan, hızlı aksiyon alan ve kalite odağı yüksek olan bir şirket olmasıdır” şeklinde özetliyor.


2,5 KAT BÜYÜME BEKLİYOR

General Mobile’ın akıllı telefon pazarında, yalnızca Türkiye’de değil, globalde de güçlü olduğuna dikkat çeken Yaman, “Android One anlaşması ile bugün General Mobile olarak dünyanın önde gelen mobil teknoloji şirketleri ile ortak çalışarak 31 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz” dedi. Şirkette bu yıl sonunda faaliyette bulunulan ülke sayısının 45’e çıkarılarak global etkinliğini güçlendirmesi ve böylece 2018’de cirosal bazda 2,5 kat büyüme hedefleniyor.

General Mobile’ın 2017 sonunda Dubai’deki lansmanıyla Ortadoğu pazarına açıldığını ifade eden Yaman, “Ayrıca satış adetlerinde Hollanda’nın 4. akıllı telefon markası olurken Özbekistan, Gürcistan, Hırvatistan, Azerbaycan ve Belarus’da ise ilk 5 markadan biriyiz. Afrika ve Asya da 2018 hedefleri içinde önemli paya sahip olacağız” diye konuştu.

BU YIL AR-GE’YE 30 MİLYON

Şirketlerinin hali hazırda 1.087 çalışana sahip olduğunu belirten Yaman, yaş ortalaması 26 olan genç ekiplerini büyüme stratejileri kapsamında bu yıl sonunda 1.500’e çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi. Sebahattin Yaman, General Mobile’ın, 2016 yılından beri cirosunun yaklaşık yüzde 3’ünü Ar-Ge faaliyetlerine ayırdığını belirterek, “2018 sonu itibarıyla ise Ar-Ge çalışmalarına yaklaşık 30 milyon TL yatırımı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.


YATIRIMA TEŞVİK EDİYOR

Parça tedarikçi iş ortaklarında General Mobile; kamerada Sony, ses sisteminde Dolby, ekran camında Corning markalarıyla çalışıyor. Sürdürülebilir fiyat politikası için işbirliği yaptıkları dev teknoloji şirketlerinin Türkiye’de yatırım yapmalarına aracı olarak lokal ekosistem oluşturmak istediklerini de aktaran Yaman, bunlardan Corning’in Denizli’de yerel ortakla yakında üretime geçeceğini açıkladı. Yaman, bir yabancı pil fabrikasının da yine yerel ortaklıkla yıl sonuna kadar yatırım yapabileceğini sözlerine ekledi.


Son yıldızı: GM 8

Türkiye pazarında aylık 100 bin adet satış rakamıyla yoğun ilgi gören ‘GM 8’ markalı akıllı telefonlar, ‘Google Fotoğraflar’ uygulaması ile tüm fotoğrafları yüksek kalitede, ücretsiz ve sınırsız olarak güvenli şekilde saklayabiliyor. General Mobile, ayrıca bir ilki gerçekleştirerek Google’ın ‘Android Go’ versiyonunun dünyadaki ilk ürünlerinden olan ‘GM 8 Go’ modelini kullanıcıların beğenisine sundu.

Okul-sanayi işbirliği yaptı

General Mobile, 2015’te İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı protokol ile “Okul Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli Projesi”ni hayata geçirdi. Proje kapsamında; üç mesleki ve teknik lisede General Mobile tarafından kurulan atölyeler Elektrik-Elektronik Teknolojisi Haberleşme Sistemleri dalındaki öğrenciler için tasarlandı. Atölyelerdeki öğrenciler günde ortalama 25 adet telefon ve tablet onararak ayda 1.000TL’ye varan gelir elde edebiliyorlar. Şirketin bu yıl sonu hedefi ise iş birliği yapılan okul sayısını 5’e çıkarmak olacak.

#Mobil
#Akıllı Telefon
#Sebahattin Yaman
6 yıl önce