|

Dev taşınma havadan görüntülendi: 6 saatte yüzde 38'i tamamlandı

Gece yarısından sonra başlayan, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na "Büyük Göç" olarak adlandırılan tarihi taşınma işlemi devam ediyor. 6 saat içerisinde yüzlerce TIR ve binlerce personel ile yüzde 38'i başarı ile tamamlanan taşınma işleminin 45 saatte bitirilmesi planlanıyor.

10:05 - 5/04/2019 Cuma
Güncelleme: 10:17 - 5/04/2019 Cuma
Taşıma işlemini gerçekleştiren Tırların trafik yoğunluğunda güçlükle ilerlemesi havadan da görüntülendi.
Taşıma işlemini gerçekleştiren Tırların trafik yoğunluğunda güçlükle ilerlemesi havadan da görüntülendi.

Türk Hava Yollarının (THY), yeni evi İstanbul Havalimanı'na nihai geçiş operasyonu planlanan şekilde devam ediyor.

THY'den yapılan açıklamaya göre, dünyanın en büyük havalimanı projesi olan ve ilk etap açılışı geçen ekim ayında gerçekleştirilen THY'nin yeni evi İstanbul Havalimanı'na doğru büyük taşınması, bu gece saat 03.00'te başladı.

  • İstanbul’un yeni havalimanına doğru dün akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı’ndan başlayan büyük göç yolunda ekipmanları taşıyan tırlar birer birer yola çıkmıştı. Sabahın ilk ışıklarında da ekipman ve malzeme taşıyan tırlar Basın Ekspres Yolu’ndan, Kuzey Çevre Otoyolu’na doğru hareket etti. Haftanın son iş gününde yola çıkan tırlar, Basın Ekspres Yolu’nda trafik yoğunluğuna takıldı.

YÜZDE 38'İ TAŞINDI

Geçen 6 saatlik süre zarfında operasyonun yüzde 38'i başarıyla tamamlandı. Küresel havacılık tarihinde benzeri görülmemiş taşınma operasyonu, toplamda 45 saat sürecek ve 6 Nisan Cumartesi günü saat 23.59'da tamamlanacak.


UÇUŞLARA KAPATILACAK

Operasyonun planlanan şekilde hayata geçirilmesi adına yarın saat 02.00 ile 14.00 arasında Atatürk Havalimanı ve İstanbul Havalimanı tüm tarifeli yolcu uçuşlarına kapatılacak.

Atatürk Havalimanı'ndan yolcu taşıyacak son uçak, İstanbul-Singapur uçuşunu gerçekleştirecek.

YARIN SAAT 14'TE BAŞLAYACAK

Taşınma süresince operasyonlar, yarın saat 14.00'te İstanbul Havalimanı'ndan başlayacak.

"Büyük Göç" süresince gerçekleşecek ilk uçuş ise İstanbul Havalimanı-Ankara Esenboğa Havalimanı arasında düzenlenecek. Devamındaki süreçte, THY'nin İstanbul Havalimanı'ndan icra edeceği uçuşlar, belirli bir plan çerçevesinde kademeli olarak artırılacak.

VİNÇLERLE YÜKLENİYOR

Türk Hava Yolları'na (THY) ait malzeme, konteyner ve araçlar, Atatürk Havalimanı apronunda vinçlerle tırlara yükleniyor. Aprondaki işçiler de belirlenen alanda nakil işlemleri için mesailerini sürdürüyor.

Atatürk Havalimanı'ndan çıkış yapan tırlar, Basın Ekspres Yolu'ndan Mahmutbey Kavşağı'na geçerek, buradan da Kuzey Marmara Otoyolu'nu kullanıyor.




5 AYRI NOKTADA BACKUP İSTASYONU

Polis ve jandarma ekipleri de taşınma işlemleri sırasında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için güvenlik önlemi alırken güzergahtaki 5 ayrı noktada da "backup" istasyonları kuruldu. Araçlarda meydana gelebilecek arıza ve diğer durumlara bu noktalardaki görevliler anında müdahale edebiliyor.


167 UÇAK İNECEK

Atatürk Havalimanı'ndan farklı zamanlarda hareket eden THY'ye ait uçakların İstanbul Havalimanı'na intikali de sürüyor. Toplam 45 saatlik taşınma sürecinde ilk etapta THY'nin 167 uçağının İstanbul Havalimanı'na inmesi bekleniyor.





#THY
#Atatürk Havalimanı
#İstanbul Havalimanı
#Taşıma
5 yıl önce