|

Double espresso bile içirtmiyor

Bombardier firmasının ürettiği YHT, saatte 380 km hız yapıyor. Şirketin Avrupa Başkanı Dieter John; Roma-Milano hattındaki tren için "Bu hattı kullanırsanız sakın Double Espreso söylemeyin, bitiremezsiniz" diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/03/2016 Cuma
Güncelleme: 00:40 - 4/03/2016 Cuma
Yeni Şafak

TCDD'nin alacağı 80 adetlik tren seti için Kanadalı uçak ve tren üreticisi Bombardier firması iddialı. Şirket ailesindeki Bombardier ZEFIRO saatteki hızı 380 km hızı ile Avrupa'nın en hızlı trenleri arasında yeralıyor. Bombardier, Avrupa Başkanı Dieter John Türkiye'ye gelerek firma hakkında önemli bilgiler paylaştı. John, şu anda milano-Roma hattında hizmet veren treninin hızını anlatmak için “Sakın bu hattı kullanırsanız Double Espresso söylemeyin. Çünkü yolculuk o kadar hızlı geçiyor ki bitiremiyorsunuz” tavsiyesinde bulundu.



80 HIZLI TREN SETİ ALINACAK


Türkiye'ye satmak istedikler tren setleri hakkında bilgi veren John, Avrupa'nın kullandığı hızlı ve sessiz tren setlerinin referansları olduğunu söyledi. Türkiye'deki piyasanın canlılığına ve dinamikliğine değinen John Türkiye'den ilerki dönemde daha fazla set talebi olacağına inandıklarını kaydetti. Türkiye daha önce İspanyol şirketi CAF ve Alman Siemens'ten hızlı tren seti almıştı. Bu yıl içinde TCDD 80 hızlı tren seti daha almayı planlıyor.



TÜRKİYE HIZLI TREN PAZARINDA KAVŞAK


Bombardier Avrupa Başkanı Dieter John 1986 yılında Türkiye'ye giriş yaptıklarını söyledi. John “30 yıl önce yeraldık Türkiye piyasasında. İlk metro sistemini Ankara'da kurduk. İstanbul İzmir peşinden takip etti. Black city aracını İstanbul'da ve bursa'da yolcular ile buluşturduk. Hafif raylı sistemimiz Adana'da Eskişehir ve İzmir'de kurulu” dedi.


Üsküdar Ümraniye hattında sürücüsüz metro hattı sinyalizasyon projesini gerçekleştirmek için çalıştıklarını belirten Dieter John “Türkiye ulaşımda kavşak noktasında. Önemli bir bölge olarak görüyoruz” dedi.


#Double espresso
#Dieter John
#hızlı tren
8 yıl önce