|

Dubai sermayesinden serbest bölge yatırımı

Körfez ülkeleriyle artan ticaret, Dubaili JAFZİ'yi Türkiye'ye getirdi. Jebel Ali CEO'su Salma Hareb, "Türk ekonomisindeki yükselişe ortak olmak istiyoruz" dedi

Yeni Şafak
01:00 - 24/03/2006 Cuma
Güncelleme: 11:38 - 6/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

ABD'de işlettiği limanlarla gündeme gelen Dubai sermayesinin gözü Türkiye'de kaldı. Türkiye'ye gelen Jebel Ali Serbest Bölge İşletmeciliği Şirketi (JAFZİ), serbest bölge kurmak üzere İzmir, İç Anadolu ve Karadeniz'de incelemelerde bulunacak. Jebel Ali Serbest Bölgesi CEO'su Salma Hareb, ilk etapta serbest bölge altyapısını oluşturmayı, daha sonra da Dubaili yatırımcıları Türkiye'ye getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Tahsis edilecek alana göre yatırım büyüklüğünü belirleyeceklerini de dile getiren Hareb, "Türk ekonomisinin büyük potansiyelini görüyoruz, bu nedenle de Türkiye'yi 2006'da hedef pazar seçtik" dedi.

ORTAKLIK TEKLİFİ

Türkiye'deki pazarın reaksiyona bağlı olarak stratejilerini de netleştireceklerini kaydeden Hareb, stratejilerinin ekseninde Türkiye'de serbest bölge kurarak, işletmek olduğunu söyledi. Hareb, şirketinin hali hazırda Malezya, Monaco, Fas ve Cibuti'de önemli yatırımlarının bulunduğunu da açıklayarak, "Türk ekonomisi, son birkaç yılda çok güçlendi. Avrupa Birliği yolunda pek önemli reforma imza atıldı. Ekonomik istikrar yakalandı ve sistemde akıllıca adımlar atıldı. Biz de bu olumlu gidişe ortak olmak istiyoruz" diye konuştu.

Jebel Ali'de 550 şirket var

Jebel Ali Serbest Bölgesi'nde tüm Ortadoğu, özellikle İran (330 İran şirketi) ve Irak (220 Irak şirketi) ile bu ülkelere gitmeden serbestçe ve gelişmiş bankacılık sisteminin avantajlarından yararlanılarak ticaret yapılıyor. Bölge, dünya ticaretinin hızla yükselen yıldızı Dubai'de, Ortadoğu'nun en büyük liman kıyısında 100 kilometrekare alana kurulmuş dev bir serbest bölge durumunda.

  • SONGÜL SELVİ / ANKARA


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce