|

Dünyaya ‘demokrasi’ ilanı

Küresel kamuoyunda Türkiye'ye yönelik oluşturulmak istenen negatif algıya karşı iş dünyası harekete geçti. Uluslararası gazetelere verilen ilanlarda, darbe girişiminin halk tarafından nasıl bastırıldığı ve demokrasiye bağlılığımız anlatıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 1/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 02:17 - 1/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Başarısız darbe girişiminin ardından “Türk halkı gerekeni yaptı, şimdi sıra bizde" diyen iş dünyası, yurt dışı basınında 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'ye yönelik olası negatif algıyı değiştirmek için harekete geçti. Ekonomi çevreleri, uluslararası kamuoyunu doğru yönlendirebilmek için dünyanın önde gelen gazetelerine ilanlar veriyor. Tüm dünyaya, Türkiye'nin demokrasiye bağlılığı ve ekonominin gücü vurgulandı.



BÜYÜK GAZETELERDE YAYINLANDI


Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere'nin önde gelen gazetelerinde “Türkiye'de Demokratik Anayasal Düzeni Korumak" başlıklı bir ilan yayınladı. Financial Times, Le Monde, Washington Post ve Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetelerinde yayınlanan ilanlarda Türk halkının demokrasiye bağlılığı ve darbe girişimine direnişi anlatıldı.



HERKES EVİNİ KORUR


Nef firması da New York Times, USA Today ve Financial Times gibi yurt dışında en çok okunan gazetelerde "Herkes evini korur" başlığıyla ilan yayınladı. Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, dünyada bugüne kadar 360'ın üzerinde darbe olduğunu, bunlar arasında Türkiye'nin bir ilki başardığını ve halk tarafından bastırılan ilk darbe girişimi olarak tarihe geçtiğini belirtti. Timur, "Türkiye'ye ilişkin oluşturulması hedeflenen yanlış algının önüne geçmeyi hedefledik. Yatırımcılar, iş ortaklarımız da bize teşekkür mailleri gönderdiler. Demokrasi zaferi için kutlama mesajları ilettiler" dedi.





Türkiye'ye inanıyoruz


Sabancı Holding de Türkiye'ye ve demokrasisine güvenini verdiği ilanlarla uluslararası kamuoyuna anlattı. Başta Financial Times'ın tüm ülke baskıları olmak üzere, New York Times, International New York Times ve Almanya'daki Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetelerinde yer alan ilanlarda, “Türkiye'nin geleceğine olan inancımız, halkımızın demokrasiye olan bağlılığı sayesinde bir kez daha teyit edildi" Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'ye inandıklarını, bu çalışmada da uluslararası kamuoyuyla ülkenin sahip olduğu güçlü demokrasiyi ve bu gücün arkasındaki halk iradesinin önemini paylaşmak istediklerini bildirdi. Kurtul, “Biz inanıyoruz ki, ülkemiz için yapacağımız en iyi şey, Sabancı olarak üstlendiğimiz sorumluluklarımızı yerine getirmek ve ülkemize katkıda bulunmaktır." ifadelerini kullandı.



KÜRESEL KAMUOYU İÇİN ÖNEMLİ


İletişim uzmanı Ali Saydam ise iletişimin ancak entegre bir anlayışla, Türkçesiyle bütünsellik içinde, yönetilirse etki şansının çok daha yüksek olacağını söyledi. Saydam yurt dışında ve küresel kamuoyunda doğru algılanmak için ortak bir amaç ve içerikle hareket edilmesi gerektiğini belirterek, İngiltere'nin 'Great' kampanyasındaki başarıyı örnek gösterdi.



KAMPANYA İÇİN ORTAK MESAJ


Saydam, Türkiye'de ne yazık ki herkesin kendi çapında işin bir ucundan tutmaya çalıştığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bu kampanyanın tek elden, Cumhurbaşkanlığı denetiminde Sayın Cumhurbaşkanının 2010 yılında kuruduğu Kamu Diplomasi Koordinatörlüğü tarafından, bütün tarafları aynı hedef etrafında kilitlemesi ve yönetmesinden geçmektedir."



#TÜSİAD
#Sabancı
#FETÖ
8 yıl önce