|

e-Devlet kapısı yaygınlaşıyor

İnternet bankacılığı üzerinden sağlanan e-Devlet Kapısı’na giriş yaygınlaşıyor. DenizBank, Garanti Bankası ve İş Bankası’ndan sonra Yapı Kredi ve ING Bank da müşterileri için internet şubesi üzerinden e-Devlet kapısını araladı.

Yeni Şafak
04:00 - 28/08/2015 Cuma
Güncelleme: 20:44 - 27/08/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Bankaların, internet şubeleri üzerinden müşterilerine sağladığı e-Devlet Kapısı'na giriş imkanı yaygınlaşıyor. Yapı Kredi ve ING Bank da müşterileri için internet şubesi üzerinden e-Devlet kapısını araladı. Türksat AŞ'nin, Garanti Bankası ve İş Bankası ile yürüttüğü ortak çalışmalar neticesinde, bu bankaların müşterileri de internet şubeleri üzerinden e-Devlet Kapısı'na (turkiye.gov.tr) başka bir şifreye ihtiyaç duymadan güvenli bir şekilde giriş yapabilecek.



DENİZBANK BAŞLATTI


e-Devlet Kapısı'na internet bankacılığı üzerinden girişi yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında bankalarla çalışma yürüten Türksat A.Ş., bu kapsamda ilk olarak haziranda DenizBank ile anlaşmıştı. Garanti Bankası ve İş Bankası ile yapılan işbirliği için gerçekleştirilen çalışmaların da sonuçlandırıldığı dün duyuruldu. Bu hizmetle söz konusu bankalarının internet bankacılığı üzerinden güvenli bir şekilde e-Devlet Kapısı'na giriş yapılabilecek.



100 BİNİ KİŞİYİ AŞTI

Uygulamanın ilk kez açıldığı günden bu yana kullanıcılar tarafından internet bankacılığı üzerinden e-Devlet Kapısı'na yaklaşık 108 bin 375 kez giriş yapıldı. 14 bin 645 kişi de e-Devlet Kapısı'na ilk kez internet bankacılığı üzerinden giriş yaparak e-Devlet Kapısı kullanıcısı oldu. e-Devlet Kapısı şifresi olmayan ilgili bankaların müşterileri de profil sayfası üzerinden e-Devlet Kapısı şifrelerini oluşturabiliyorlar. Kamu kurumlarının e-Devlet Kapısı'na eklenmesi, elektronik hizmetlerine 7/24 ve ücretsiz olarak erişim imkanı sağlıyor.


#e-Devlet Kapısı
#Yapı Kredi
#DenizBank
#Garanti Bankası
9 yıl önce