|

E-ihracatın payı yüzde 5’e çıkabilir

Elektronik ticaretin son hızla ilerlediği dünyamızda ülkeler e-ihracat yarışını da sürdürüyor. Ülkemizin potansiyeline dikkat çeken B2C CEO’su Yusuf İbili, genel toplam içinde yüzde 0,3’lük yere sahip olan e-ihracat payının 2023’te yüzde 5 seviyesine çıkabileceğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/07/2018 Monday
Güncelleme: 00:10 - 2/07/2018 Monday
Yeni Şafak
​Son dönemde önemi daha da artan elektronik ticaret aynı zamanda önemli bir ihracat kapısı anlamına geliyor.
​Son dönemde önemi daha da artan elektronik ticaret aynı zamanda önemli bir ihracat kapısı anlamına geliyor.

Son dönemde önemi daha da artan elektronik ticaret aynı zamanda önemli bir ihracat kapısı anlamına geliyor. Bu konudaki çabalar da artıyor. Uluslararası lojistik profesyonelleri tarafından e-ihracat çözümleri sunmak için kurulan B2CDirect'in üst yöneticisi (CEO) Yusuf İbili, "Ülkemizin toplam ihracatında yüzde 0,3'lük payı olan e-ihracatın 2023 yılında yüzde 5 seviyesine çıkabileceğini düşünüyoruz. B2CDirect bu büyümenin büyük kısmını yöneten ve yönlendiren, e-ihracatta öncü ve lider firma olarak en büyük katkıyı sağlayacaktır" dedi. Toplamda 230’dan fazla ülkeye tüm e-ihracat süreçleri için anahtar teslim çözümler sunduklarını anlatan İbili, e-ihracat konusunda direkt ve tek kanaldan tüm ihtiyaçlara yönelik sürdürülebilir çözümler ürettiklerini kaydetti.

Türki Cumhuriyetler önemli fırsat

Gerçek anlamda e-ihracatın nasıl yapılması gerektiğinin bilinmemesi nedeniyle e-ihracatın toplam ihracat içerisindeki oranının düşük olduğunu savunan Yusuf İbili, şunları söyledi: "Bugün Türkiye en çok e-ihracatı ABD, Almanya, İngiltere ve Rusya gibi ülkelere yapıyor. İnternet kullanımının yükseldiği Orta Doğu ve Asya ülkeleri ile Türki Cumhuriyetler e-ihracat özelinde önemli fırsatlar barındırıyor. Bu potansiyelden yola çıkarak ülkemizin toplam ihracatında yüzde 0,3'lük payı olan e-ihracatın 2023 yılında yüzde 5 seviyesine çıkabileceğini düşünüyoruz. B2CDirect bu büyümenin büyük kısmını yöneten ve yönlendiren, e-ihracatta öncü ve lider firma olarak en büyük katkıyı sağlayacaktır."

#Yusuf İbili
#ABD
#Almanya
#İngiltere
6 years ago