|

Edirne'de poşet yerine sepet

Edirne'de, ücretli poşet uygulamasına geçilmesinin ardından kaybolmaya yüz tutan sepetler, yeniden gün ışığına çıktı. El emeği ile yapılan sepetler, vatandaşlar tarafından alışverişte kullanılmaya başlandı. Sepetler boyutuna göre 30 TL'ye kadar alıcı buluyor.

Yeni Şafak
16:05 - 16/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 16:35 - 16/01/2019 Çarşamba
DHA
Alışveriş sepetleri yeniden gün yüzüne çıktı.
Alışveriş sepetleri yeniden gün yüzüne çıktı.

Ücretli poşet uygulamasına geçilmesinin ardından Edirne'de kaybolan meslekler arasında yer alan sepetçilik yeniden hayat buldu.

Kamıştan örülerek yapılan sepetler, son günlerde büyük ilgi görmeye başladı. Ebatına göre 30 TL'ye kadar alıcı bulan sepet ile alışverişe esnaf da destek veriyor.


Edirne Tanıtım ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, alışverişlerini sepetle yaptıklarını belirterek, bu sayede çevre kirliliğinin önlendiğini söyledi.

Sepet ile pazar alışverişine giden emekli Ayşe Tunalı da poşetin parayla satılmasının çevre kirliliğini önlediğini belirterek, "Paralı poşet uygulamasını yerinde buluyorum. Poşetlerin parayla satılmasından sonra çevrede poşetlerin azaldığını gördük. Ben de eskiden olduğu gibi çarşı, pazar alışverişimi poşetle değil sepet ve bezden torbalar ile yapıyorum" dedi.

#Poşet
#Plastik
#Naylon
#Sepet
5 yıl önce