|

Eğribel Tüneli sona yaklaştı

İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan Eğribel Tüneli'nin tamanlanmasına 140 metre kaldı. Sivas-Giresun güzergahındaki 11,8 kilometrelik tünelin yollarının bitmesiyle bu yıl hizmete açılması bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:55 - 25/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan tünelin turizme de katkı sağlaması bekleniyor.
​İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan tünelin turizme de katkı sağlaması bekleniyor.

Anadolu'yu Karadeniz Bölgesi'ne bağlayan Sivas-Giresun güzergahındaki 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'ne inşa edilen tünelin tamamlanmasına 140 metre kaldı. Giresun'un iç bölgelerdeki ilçeleri ve Sivas ile ulaşımının sağlandığı ana güzergahta yer alan tünelin toplam uzunluğu çift tüp şeklinde 11 bin 810 metre olacak.

KAZI ÇALIŞMASI TEMMUZDA TAMAM

Temmuzda kazı çalışmalarının bitmesi planlanan tünelde sol tüpte bir süre önce ışık göründü. Sağ tüpte devam eden çalışmalarda ise ışığın görünmesine 140 metre kaldı. Eğribel Tüneli ve bağlantı yolları dahil yapım işinin 31 Aralık 2018'de tamamlanması planlanıyor.

BEŞ DAKİKADA GEÇİLECEK

Tünelin açılmasıyla Giresun'dan Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri ile Sivas arasında gidip gelen vatandaşlar, trafik güvenliği açısından konforlu bir yolda seyahat edecek, kış aylarında yolun kapanması sıkıntısı da bertaraf edilecek. Tüneli'in hizmete girmesiyle yaklaşık yarım saatte aşılan Eğribel, tünelle 5 dakikada geçilecek.

  • İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan tünelin turizme de katkı sağlaması bekleniyor. Eğribel Tüneli'ne yaklaşık yarım saatlik mesafede yer alan Karadeniz yaylalarına, ulaşımın konforlu hale gelmesiyle daha kısa sürede seyahat edilebilecek.
#Eğribel Tüneli
#Yatırım
6 yıl önce