|

Elektrik kesintilerine çözüm aranacak

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği'nin (IAEE) Türkiye'de ikinci kez düzenlediği IAEE Elektrik Piyasası Yaz Okulu'nda elektrik kesintilerine çözüm aranacak. Organizasyona katılmak için son tarih 20 Mayıs.

Yeni Şafak
20:34 - 19/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 17:39 - 19/05/2016 Perşembe
Diğer

Merkezi ABD'de bulunan Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği'nin (IAEE) Türkiye'de ikinci kez düzenlediği 'IAEE Elektrik Piyasası Yaz Okulu' elektrik piyasalarında dünyanın önde gelen isimlerini bir kez daha İstanbul'da buluşturuyor. Norveç, İtalya, Almanya ve Portekiz gibi ülkelerden gelecek üst düzey yöneticilerin de ders anlatacağı programa dünyanın dört bir yanından yoğun ilgi var.



IAEE Başkanı, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, 25-28 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek yaz okuluna yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda marka ismin katılacağını belirterek, İstanbul'da düzenlenen yaz okullarının dünya enerji çevrelerinde oldukça önemsendiğine dikkati çekti.



Almanya, Şili, ABD ve Portekiz gibi ülkelerden kayıtlar aldıklarını anlatan Prof. Dr. Kumbaroğlu, “Yurtdışından gelecek öğrencilerimiz enerji şirketlerinde üst düzey pozisyonlarda. Ülkemizde de elektrik piyasasında dinamiklerinin iyi anlaşılması ve sektörün sağlıklı gelişimi için gerek kamu gerekse özel sektör için önemli bir eğitim fırsatı sunuyoruz” şeklinde konuştu.



“Elektrik kesintilerinin röntgenini çekeceğiz”

Norveç Rekabet Kurulu'nun eski Başkanı Prof. Dr. Einar Hope, İtalyan Ulusal Elektrik İletim ve Ulusal Yenilenebilir Elektrik şirketlerinin eski Başkanı Prof.Dr. Andrea Bollino, Portekiz Enerji Enstitüsü ADEEEA Başkanı Prof.Dr. Jorge Sousa gibi önemli isimlerin program kapsamında dersler vereceğini vurgulayan Prof. Dr. Kumbaroğlu, şöyle devam etti:



“Bununla birlikte Enerji Piyasası Düzenleyici Kuruluşları Bölgesel Birliği Başkanı Alparslan Bayraktar, Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ) Genel Müdür Danışmanı Dr. Kürşad Derinkuyu gibi kamudan önemli isimlerin yanı sıra Boston Consulting Group Türkiye Başkanı Bakatjan Sandalkhan, AT Kearney Kıdemli Danışmanı Dr. Yusuf Sire, Ezpada Türkiye Başkanı Eda Toker gibi deneyimli isimler elektrik piyasasındaki regülasyon işleyişini ayrıntılarıyla, yurtdışı örnekleri, uygulamaları ve vaka analizleri ile 4 gün boyunca anlatacaklar. Ülkemizde son dönemlerde yaşanan geniş çaplı elektrik kesintileri ile gündeme gelen karşılanamayan elektriğin maliyetini, güvenilirlik, karbon fiyatlama ve yatırım konularını da bu eğitimde masaya yatıracağız. Elektrik piyasasına ve fiyat oluşumuna ilişkin dinamikleri tüm yönleriyle anlatacağız, kredi risklerini de ortaya koyacağız. Bir nevi elektrik piyasalarının röntgenini çekeceğiz diyebiliriz. Bu eğitimde piyasa oyuncularının sağlıklı kararlar almasına temel teşkil edecek son derece faydalı bilgiler aktarılacak. Bu önemli organizasyona ilişkin ayrıntılı bilgi almak ve katılmak isteyenlerin

adresine 20 Mayıs Cuma akşamına kadar başvurmaları gerekiyor.”


#Enerji
#IAEE Elektrik Piyasası Yaz Okulu
8 yıl önce