|

En güçlü Leon 2007'de geliyor

SEAT'ın sportif Leon modelinin en güçlü versiyonu olan 240 beygir gücündeki Cupra serisi, 2007 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'de satışa sunulacak!

Harun Bahçıvan
00:00 - 18/12/2006 Pazartesi
Güncelleme: 00:42 - 18/12/2006 Pazartesi
Yeni Şafak
En güçlü Leon 2007'de geliyor
En güçlü Leon 2007'de geliyor

Geçtiğimiz günlerde tüm hisselerinin Doğuş Otomotiv tarafından alınmasıyla dikkatleri çeken Katalonya Oto-SEAT, 2007 yılı yeniliklerine yılın ilk çeyreğinde satışa sunacağı 240 HP'lik Leon Cupra ile start verecek. İlk olarak Paris Otomobil Fuarı'nda dünya lansmanı yapılan SEAT Leon Cupra, Leon model ailesinin şimdilik en güçlü versiyonu olarak yollara çıkacak.

SEAT'ın yarışçı ruhlu, ateşli ve sportif tasarımlı, maksimum performanslı modellerine ismini verdiği Cupra versiyonu şimdi de Leon model yelpazesinde 2.0 litrelik TFSI motor ile yer alıyor. 6 ileri vitesli düz şanzımanla üretim bandından inecek olan SEAT Leon Cupra, 5. viteste 80-120 km/s ara hızlanmasını da 6.4 sn'de tamamlayarak etkin performans değerleriyle dikkat çekiyor. Bu maksimum performansın karşılığında ise sınıfının en iyi yakıt tüketimi verilerinden birini sunmayı başaran Leon Cupra, 100 km'de ortalama 8.3 litre yakıt tüketiyor.

ALÜMİNYUM PARÇA İLE AĞIRLIKTAN TASARRUF

SEAT Leon Cupra'nın güçlü ve etkili bir yol tutuş sunan süspansiyon sistemi ise daha fazla alüminyum parça kullanımı yoluyla ağırlık tasarrufu yapacak şekilde modifiye edilmiş. Bu değişiklik, aynı zamanda direksiyon sisteminin sportifliğine pozitif olarak katkıda bulunmuş.

Sürücünün, aracın gücünü sadece ayağı gaz pedalındayken fark etmesini istemeyen SEAT mühendisleri, SEAT Sound adını verdikleri bir egzoz sistemini de Leon Cupra'ya entegre etmişler. Düşük hızlarda da motorun gücünü akustik olarak aracın içinde ve dışında hissettiren bu sistem, aracın görsel sportif kimliğini de tamamlayan bir unsur olarak karşımıza çıkıyor.


SEAT'ın sportif ruhuna sahip

Dış tasarımda, daha geniş havalandırma kanallarına sahip ön alt tampon ve ızgara, siyah renkli yan aynalar, Leon WTCC yarış otomobilinden entegre edilen siyah renkli difüzörler, 18 inç alüminyum jantlar, kırmızı renkli kaliperlere sahip fren sistemi aracın görsel sportif yönlerini oluşturuyor. İç tasarımda sportif koltuklar, Cupra logolu direksiyon simidi, vites topuzu ve siyah iç mekan kaplaması ile yine SEAT markasına özgü sportiflik ön plana çıkartılıyor.



17 yıl önce