|

Erdemir için TOBB şemsiyesine davet

Kibar Holding'in CEO'su Ali Kibar, TOBB'un şemsiyesi altında biraraya geldiklerini belirterek, "Erdemir için şirketleri şemsiye altına davet ediyorum" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 14/07/2005 Perşembe
Güncelleme: 16:03 - 3/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

  • EKONOMİ SERVİSİ / İSTANBUL


    Erdemir'de milli sermaye birleşme yolları arıyor. Erdemir için oluşturulan girişim grubunda yeralan Kibar Holding'in CEO'su Ali Kibar, TOBB'un şemsiyesi altında biraraya geldiklerini belirterek, "Erdemir'le ilgili diğer şirketlerin de böyle bir şemsiye altında yeralmaya davet ediyorum" dedi.

    Girişim grubunu 'milli bir oluşum' olarak nitelendiren Kibar, dün İstanbul'da başlayan Hidrojen Enerjisi Kongresi'nde Yeni Şafak'a açıklama yaptı. Ali Kibar, kendilerinin de 50 milyon dolarlık bir dilimle bu oluşumda yeraldıklarını belirterek, oluşumun daha geniş kitlelere yayılması ihtimali üzerinde de çalışma yapıldığın söyledi. Ereğli Demir Çelik Fabrikaları'nın milli bir şirket olarak kalmasını savunan ve milli konsorsiyum kurulması gerektiğine inanan işadamları dün bir zirve yaptı. Zirveye Borusan, Yazıcılar, Kibar Holding , Erdemir Çalışanları Vakfı gibi büyük gruplar da katılırken, oluşturulacak konsorsiyumda yönetime girmek isteyenlerden 50 milyon dolar ek kaynak talebinde bulunulduğu belirtildi. İşadamları dün TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu başkanlığında Ankara'da bir araya geldiler.

    Hisse başına 50 milyon dolar

    Yabancı arayışı olan bazı grupların bundan vazgeçmesindeki en önemli etkeninden "vatan haini" damgası yeme endişesi olduğu ileri sürüldü.

    Erdemir'in içersinde yalnızca 2 limanın değerinin 1.5 milyar dolara yakın olduğunu iddia eden iş adamları, fabrika, araziler, maden ocakları da buna eklendiğinde Erdemir ve İsdemir'in fiyatının 8 milyar dolara yaklaşacağını, bunu da yerli sermayenin karşılamasının oldukça güç olacağına dikkat çekiyorlar.

    Sac alamayan firma üretimi durdurdu

    Erdemir'in milli bir kuruluş olduğunu, kendilerinin de Erdemir'den yarı mamul ara malı aldıklarını ifade eden Ali Kibar, "Geçtiğimiz yıl çelik krizinde Uzakdoğu'da bir otomobil firması, sadece sac alamadığı için üretim tesislerini tatil etti. Erdemir'i kim alırsa alsın, farklı bir yorumda bulunmak istemiyorum ama bu kurumun yaşatılması lazım" diye konuştu. İhaleyi bir yarış olarak gördüğünü vurgulayan Kibar, "Finişin geçilmesi için belli ödünler verilmesi gerekir. Zamanı gelince herkes hesabını yapıp, kendi limitlerini görecek" dedi.

    Erdemir için oluşturulan 'milli oluşum' başarılı olması halinde, daha sonra yapılacak özelleştirmelerde, ortak platformlar oluşturabileceğini belirten Kibar, Türkiye'de artık paylaşmanın öğrenilmesi gerektiğine dikkat çekti.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce