|

Erdemir ilk 10'a girdi

ERDEMİR, İSDEMİR'in devriyle yaklaşık 1,5 milyar dolarlık cirosuyla Avrupa'nın en büyük 10 demir çelik üreticileri arasında yer alacak.

Yeni Şafak
01:00 - 2/02/2002 Cumartesi
Güncelleme: 15:25 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş hisseleri dün törenle Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş'ine devredilirken, İsdemir işçisi yüzde 11 hissesi ile fabrikanın sermayedarı oldu. Erdemir de, İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş'yi devralmasıyla birlikte, Avrupa'nın en büyük 10 üreticisi arasına girdi. İSDEMİR'in ERDEMİR'e devir teslimi aşbakan Yardımcısı Yılmaz ve Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu'nun da katıldığı törenle yapıldı.

ERDEMİR yapacağı yatırımlarla İSDEMİR yılda yaklaşık 2 milyon ton yassı sıcak mamül ve 500 bin ton kütük demir veya uzun ürünler olmak üzere toplam 2.5 milyon ton çelik mamül üreten bir tesise dönüştürülecek. Bunun gerçekleştirilebilmesi için 5 yıl içinde 700 milyon dolarlık yatırım planlandı. İSDEMİR'in devriyle birlikte ERDEMİR, yaklaşık 1.5 milyar dolar ciroya sahip, Türkiye'nin yassı çelik ihtiyacının önemli bölümünü karşılayan, rekabet gücü yüksek ve Avrupa'nın en büyük 10 demir çelik üreticisi arasında yer alan bir kuruluş haline gelecek.

Çalışan hisse sahibi oldu

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, "Bu özelleştirme, Türkiye için örnek olmuştur. Yoksulluğa, çaresizliğe işçi terkedilmeden bir özelleştirme yaşanıyor. İlk defa çalışanlara bedelsiz hisse veriliyor. İSDEMİR'e sahip çıkmaya devam edeceğiz" diyerek KARDEMİR'in de aynı süreçten geçmesinin gerektiğini söyledi.

Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneği Genel Koordanitörü Hami Kartay ise "Özelleştirmeye (hayır) diyen zihniyete en güzel örnek verildi" dedi. Diğer yandan İSDEMİR'de çalışan 6 bin işçinin 5 yıllık dönemde istihdamı için güvence arayışlarını hukukileştirildi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce