|

Erdoğan PUSAT’ı inceledi

TÜMOSAN’ın yüzde 100 yerli olarak geliştirdiği askeri zırhlı aracı PUSAT’ın güncellenmiş versiyonu IDEF’te tam not aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da TÜMOSAN standını gezerek, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuri Albayrak’tan bilgi aldı.

Burak Karaca
04:00 - 1/05/2019 Çarşamba
Güncelleme: 01:00 - 1/05/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuri Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki bakanlara PUSAT hakkında bilgi verdi.
Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuri Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki bakanlara PUSAT hakkında bilgi verdi.

Savunma sanayisinin kalbi İstanbul’da atıyor. Yerli-yabancı birçok farklı firmaya ait ürünler, TÜYAP’ta düzenlenen IDEF 2019 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda görücüye çıktı. TÜMOSAN da, yerli ve milli imkânlarla geliştirdiği motor, transmisyon, güç paketi, aktarma organları ve bu alt sistemleri bünyesinde barındıran askeri aracı PUSAT’ın güncel versiyonu ile IDEF 2019’da yerini aldı. IDEF'in açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra TÜMOSAN standını ziyaret ederek şirketin savunma sanayisine yönelik geliştirilen son teknoloji ürünlerini inceledi. Stand gezisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Nuri Albayrak eşlik ederek, geliştirdikleri son teknolojiler hakkında detaylı bilgi sundu.


TASARIM VE PERFORMANS GELİŞTİ

Taktik tekerlekli zırhlı araç PUSAT güçlendirilmiş ve geliştirilmiş özellikleriyle TÜMOSAN ürünleri arasında en çok ilgi çeken ürün olurken, standda ayrıca hibrit ve mekanik platformlar ile transmisyon ve motor çalışmaları sergilendi. İlk defa görücüye çıkan ürünler ilgiyle karşılandı. Savunma sektörüne yönelik geliştirdiği yerli ve milli ağırlıklı ürünler, hem tasarımlarıyla hem de performanslarıyla TÜMOSAN’ı bir adım öne çıkardı. Fuarda FNSS standında sergilenen ALP Hafif Paletli Araç Güç Paketi ile de yer alan TÜMOSAN’ın yerli ve milli teknolojilere ağırlık vererek sektördeki yerini sağlamlaştırdığının ve küresel rekabette boy göstereceğinin en büyük örneği oldu.

STANDIN GÖZ BEBEĞİ PUSAT

TÜMOSAN’ın göz bebeği olan (Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç) PUSAT ise güncellenmiş haliyle fuarda dikkat çekiyor. İlki IDEF 2017’de sergilenen PUSAT, TÜMOSAN’ın kendi imkanlarıyla yaptığı ilk prototip özelliğini taşıyordu. Gelinen iki yılda yurt içi ve yurt dışı kullanıcı makamlarının talepleri toplanarak araç güncellenerek, artık sahada her ihtiyaca cevap verecek konuma gelindi. Yüksek yerlilik oranı sayesinde düşük işletme maliyetine sahip PUSAT’ta 1+8 kişilik kapasite sunulurken, en zorlu doğa koşullarına da meydan okunuyor. 110 km hıza ulaşabilen ve birçok farklı silah sistemine uyumlu PUSAT’ta balistik koruması, mayın koruması, silah sistemleri gibi alt sistemler sahada araç üstünde kulanılabilecek seviyeye geldi.

  • Savunmaya hibrit yatırımı
  • TÜMOSAN tarafından sergilenen bir diğer ürün olan Hibrit Güç Grubu Platformu geleceğin motor teknolijisine altyapı oluşturma özelliği taşıyor. Hibrit Güç Grubu Platformu talebe göre özelleştirilebilir modüler bir yapıda olması sebebiyle fark oluşturuyor. Bu platform sessiz izleme, kaçış ve operasyon modlarında rejeneratif olarak çalışabiliyor. Sistem hem içten yanmalı hem de elektrikli motora sahip olduğundan kullanıcılarına iki opsiyon sunuyor. TÜMOSAN yerli ve milli sermaye ile geliştirdiği bu temel teknoloji platformu ile gelecekteki operasyon sahasında görev alacak hibrit araçlara güç katmayı hedefliyor.

PALETLİ ZIRHLARA YENİ MOTOR


TÜMOSAN, Türkiye’de askeri kara araçlarının güç grubu ihtiyacını karşılamaya yönelik geliştirdiği Alp Hafif Paletli Araç Güç Grubu’nu ilk kez IDEF’19’da tanıttı. İlk kez tamamen yerli ve milli imkanlarla oluşturulan Alp Hafif Paletli Araç Güç Grubu, 18 ton muharebe ağırlığına kadarki hafif ve orta seviye paletli zırhlı araçlar için geliştirildi. Alp, yeni nesil zırhlı muharebe aracı, silah taşıyıcı araçlar, zırhlı muharebe araçları ve mevcut M113 araç ailelerinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte.

#​TÜMOSAN
#PUSAT
#IDEF 2019
#Nuri Albayrak
5 yıl önce