|

Erdoğan'dan fındık üreticilerine müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan İl Başkanları Toplantısı'nda fındık fiyatlarına yönelik müjde verdi. 1 Kasım 2018 tarihinden itibaren kalite fındığın kilosunu 14 liradan, Giresun kalite fındığın kilosunun ise 14,5 liradan alınmaya başlanacağını açıklayan Erdoğan, kayıtlı fındık alımlarına da 2 lira destek ödemesi yapılacağını belirtti.

Yeni Şafak
12:07 - 26/10/2018 Cuma
Güncelleme: 12:18 - 26/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Fındığın kilosu 14.5 liradan alınmaya başlanacak.
Fındığın kilosu 14.5 liradan alınmaya başlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun zamandan beri gündemde olan fındığın fiyatına yönelik müjde geldi.

Konuya İl Başkanları Toplantısı'nda değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Gündemimizde bir fındık meselesi var. Büyük önem taşıyor. Ülkemizin yıllara göre değişmekle birlikte 2-3 milyar dolar düzeyinde bir fındık ihracatı var. Fındık üreticilerini desteklemeye de önem verdik. İktidarlarımız döneminde, bu malum muhalefetin yaklaşımlarına dikkat ederek değil, vatanımızın, milletimizin, devletimizin geleceğine bakarak değerlendirme yapmamız lazım.
Fındık üreticilerimize bugüne kadar 7,5 milyar lira destekleme ödemesi yaptık. Fındık üreticisi de dahil, milletvekillerimiz de dahil, muhalefet de dahil kimse bunun farkında değil
.'' dedi.

14 liradan almaya başlanacak

''Ben aklı selim ile hareket ettiğine inandığım milletime sesleniyorum.'' diyerek sözlerini sürdüren Erdoğan, ''Geçtiğimiz Fındık fiyatlarının düşük seyretmesi üzerine müdahale alımına gittik. 10 ila 10,5 lira fiyatla 143 bin ton fındık alımı gerçekleştirdik. Bu yıl ise rekolte düşük olmakla birlikte kalite iyi gözüküyor.Fındık fiyatlarının düşmeye başlamasıyla Toprak Mahsulleri Ofisini devreye sokalım dedik. TMO ile 1 Kasım 2018 tarihinden itibaren fındığın kilosunu 14 liradan, Giresun fındığının kilosunu da 14,5 liradan almaya başlayacağız.'' dedi.

Kilo başına 2 lira destek

Kayıtlı fındık alımlarında kilo başına 2 lira da destekleme ödemesi yapıldığını ifade eden Erdoğan, '' TMO'nun stoklarından da 10 bin fındığı teminat karşılığı FİSKOBİRLİK'e vererek bu kurumu da desteklemiş oluyoruz.'' dedi.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Fındık
#Fındık fiyatları
5 yıl önce