|

Euro Bölgesi de IMF'den bağımsız hareket etmek istiyor

Euro Bölgesi, Avrupa Para Fonu kurmaya hazırlanıyor. IMF Başkanı Lagarde, Euro Bölgesi'nin kalıcı kurtarma fonu ESM'nin IMF'den bağımsız bir Avrupa Para Fonu'na dönüştürülmesi fikrine destek verdi.

Yeni Şafak
10:52 - 19/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:57 - 19/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
IMF Başkanı Christine Lagarde
IMF Başkanı Christine Lagarde

Euro Bölgesi Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) bağımsız olarak Avrupa Para Fonu kurmaya hazırlanıyor. Fon, "Euro Bölgesi'nin kendi IMF'si" olacak.

Avrupa Para Fonu, kurtarma paketi kullanan ülkelerin fonları nereye harcayacaklarını kendisi kontrol ederek IMF'nin rolünü de üstlenecek.

  • IMF Başkanı Christine Lagarde da, Euro Bölgesi'nin kalıcı kurtarma fonu ESM'nin IMF'den bağımsız bir Avrupa Para Fonu'na dönüştürülmesine destek verdiklerini söyledi.

Lagarde, İsviçre'de yayınlanan Tages-Anzeiger'e verdiği demeçte, Avrupa Para Fonu'nun kurulmasının Avrupa için ihtiyaç duyulan bağımsız kriz yönetim sistemini karşılayabileceğini ifade etti.

Lagarde, "Euro Bölgesi'nde kriz, bağımsız, hızlı şekilde hareket etme kabiliyeti olan ve sıkı kurallar çerçevesinde çalışan bir kriz yönetim sistemine ihtiyaç olduğunu gösterdi. Bu mekanizmaya ne isim verileceği ikinci planda. Eğer biri bunu Avrupa Para Fonu olarak adlandırmak isterse, bundan memnun oluruz" diye konuştu.

  • ESM'nin Avrupa Para Fonu'na dönüştürülmesi yönünde AB Komisyonu'ndan gelen öneriyi Fransa ve Almanya destekliyor.
#IMF
#Euro Bölgesi
6 yıl önce