|

Ev tekstilinde trend ülkeyiz

Türk ev tekstil ürünleri uluslararası alanda görücüye çıktı. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, bu alanda Türkiye’nin trendleri belirleyen ülke konumuna geldiğini vurguladı.

Haber Merkezi
04:00 - 24/04/2019 среда
Güncelleme: 01:02 - 24/04/2019 среда
Yeni Şafak
İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı'nın açılışını çocuklar yaptı.
İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı'nın açılışını çocuklar yaptı.

ITF İstanbul Fuarcılık ile Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri Derneği (TETSİAD) iş birliğinde düzenlenen İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı (EVTEKS), binin üzerinde markanın katılımıyla kapılarını dün açtı.

SEKTÖRÜN ÖNÜ AÇIK

Burada konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, fuarın 25. yıl dönümünde olduğunu hatırlatarak, Türkiye'nin yüz akı olduğunu söyledi. Gülle, Atatürk Havalimanı arazisine kurulacak fuar merkezi ile Türkiye'nin ihracatında ciddi artış sağlanacağını vurgulayarak, fuarların uluslararası ticarete sağladığı katkıya işaret etti. EVTEKS'in önemine değinen Gülle, "Ev tekstilinde; fuarcılıkta dünya ikinciliği, ihracatta dünya dördüncülüğü var. Sektörün önü açık" dedi.



TRENDLERİ BİZ BELİRLİYORUZ

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç de, ev tekstili konusunda ihracatı aritmetik olarak değil, geometrik artırmaları gerektiğini belirterek, ev tekstilinde küçük artışlarla yetinemeyeceklerini, kamusal desteklerle bu alana eğilmeleri gerektiğini söyledi. Oda olarak ihracatçılara destek vermek için ellerinden geleni yaptıklarını aktaran Avdagiç, ev tekstilinde ihracatı artırma konusunda ciddi bir potansiyel bulunduğunu, bu alanda üretici olmaktan çıkarak tasarlayan, trendleri belirleyen konuma geldiklerini vurguladı.

İHRACAT KİLOSU 14 DOLAR

TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın ise, "Bunun yanı sıra ev tekstili sektöründe kilogram başına ihracatın kimi ürün gruplarında 14-15 dolarlara kadar çıktığını görüyoruz. Sektörümüz, kilogram birim fiyatı ile de Türkiye ortalamasının çok üzerinde" dedi. Aydın, EVTEKS'in; 60 bin metrekarenin üzerinde net satış alanı, yerli ve yabancı 130 bin ziyaretçi, 750 katılımcı firmanın bini aşkın markası ile Türkiye'nin en büyük endüstriyel fuarlarından olduğunu söyledi. Fuar, 800 işletmenin binden fazla markasını, 120 ülkeden 50 bini yabancı, toplam 130 bin sektör alıcısıyla buluşturacak.

#Şekib Avdagiç
#İTO
#TETSİAD
5 лет назад