|

Faisal'a ABD'li ortak

Kombassan Holding Faisal Finans'taki çoğunluk hissesini Amerikalı bir şirkete devretti. Yeni ortaklık yapısında şirketin ismi de Family Finans oldu.

Yeni Şafak
00:00 - 12/05/2001 Cumartesi
Güncelleme: 11:20 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

Faizsiz finans alanında faaliyet gösteren Faisal Finans Kurumu, Amarikalı bir grup ve Sabri Ülker ile ortaklığa girerek, ismini değiştirdi. Kurumun dün yapılan Olağanüstü Genel Kurul'undan sonra bir açıklama yapan Faisal Finans Genel Müdürü Can Akın Çağlar, "Ekonomik kriz ortamına rağmen Faisal Finans atılımlarına devam ediyor. Uzun süredir hem kurumsal kimliğimiz, hem de ülkemiz adına ciddi atılımlara girmek istiyorduk. Bu çaba sonuçlandı ve Amerikalı bir grubun doğrudan destek ve ortaklığına mazhar olduk. Yeni ortağımızla birlikte kurumumuzun ismi de Family Finans olarak değiştirilmiştir" dedi.

Bu arada Faisal Finans'ın kurucu ortaklarından Sabri Ülker de Genel Kurul'da yaptığı konuşmada 2 trilyondan 20 trilyona çıkarılacak sermaye artırımına şahsi tasarrufları ile önemli miktarda katılacağını ifade ederek, "Kurumun diğer mudilerinin de güven ve desteklerini bir süre daha sürdürmeleri halinde kurumumuz süratle gelişerek, sektörde önemli bir yere gelecektir" dedi.

Kombassan hisselerini sattı
Öte yandan kurumun yüzde 96'sını elinde tutan Kombassan Holding yeni ortaklıkta yer almayacak. Kombassan, Faisal Finans Kurumu'nun çoğunluk hisselerini 1998 yılında Suudi Arabistanlı Prens Muhammed El Faisal Es Suud'dan 40 milyon dolara satın almıştı. Faisal Finans'ın yurtdışında 33 ülkede, 72 uluslararası banka ile muhabirlik anlaşması, yurt içinde ise biri merkez, toplam 12 şubesi bulunuyor.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce