|

Faiz sorununu altın kağıt çözer

CHP Malatya Milletvekili ve eski bankacı Mevlut Aslanoğlu, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik krizden kurtuluş için "altın karşılığı kağıt" uygulaması önerdi.

Yeni Şafak
01:00 - 12/02/2003 Çarşamba
Güncelleme: 13:22 - 20/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Altın bankacılığı üzerine yaptığı çalışmayla tanınan CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik krizden kurtuluş için "altın karşılığı kağıt" uygulaması önerdi.

Türk halkının altına çok düşkün olduğunu hatırlatan Aslanoğlu, 80-100 milyar dolarlık bir altın varlığının yastık altında veya takı malzemesi olarak atıl vaziyette durduğunu belirtti. Altının çoğu kez "bir güvence ve dar günde nakit paraya çevirme" amacıyla tasarruf edildiğini hatırlatan Mevlüt Aslanoğlu, "Bu varlık hiçbir ekonomik değer ifade etmiyor. Ekonomiye katkısı olmuyor. Ve biz her yıl milyonlarca doları altın ithalatı için yabancı ülkelere aktarıyoruz" dedi.

Faiz en temel sorun

Türk ekonomisinin temel sorunun "iç borç ve faiz" olduğunu savunan Mevlüt Aslanoğlu, "Halka, elinde bulundurduğu altın karşılığı devlet kağıdı verirseniz altın karşılığı uluslararası piyasadan ucuza borçlanmamız çok kolay olur. Alınan parayla da iç borç faizi sıfırlanır. Türk ekonomisinin en kısa ve en ucuz şekilde iç borç ve faizinden kurtulmasının yolu bu" diye konuştu.

"Altın bankacılığı" konusunda yaptığı çalışmayla yılın "bankacısı" seçilen Aslanoğlu, hükümeti bu konuda çalışma yapmaya çağırdı.

  • SAMİ GÖKÇE / ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    21 yıl önce