|

Ford 'çekici' ile Rusya'da

Avrupa’nın en büyük kamyon pazarı olan Rusya’da Ford Otosan çekici ve kamyon üretecek. Rusya’nın en büyük fabrikası Avtotor ile anlaşan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Rusya’daki bayi ağımızı Ford Trucks markasıyla güçlendireceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 21:28 - 9/12/2014 Salı
Yeni Şafak
Ford Otosan, ağır ticaride global oyuncu olma vizyonunda yeni bir adım daha attı. Avtotor Holding ile üretim işbirliği mutabakat anlaşması imzalayan Ford Otosan, Rus Avtotor’un Kaliningrad’daki fabrikasında kamyon ve çekici üretecek. Üretime Aralık 2014’te başlanması planlanıyor. 

BELARUS VE KAZAKİSTAN KİLİDİ DE AÇILIYOR

Avrupa’nın en büyük kamyon pazarı olan Rusya’nın 2020 yılında yıllık 80 bin adetlik bir pazar hacmine ulaşması öngörülüyor. Rusya’da Avtotor tarafından üretilen Ford Trucks modelleri, özelleşmiş bayilikler aracılığıyla tarafından pazara sunulacak.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün yaptığı açıklamada Rusya’ya 2007 yılından bu yana kamyon ihraç ettiklerini belirterek, “Bu anlaşma Ford Trucks markasını çok daha ileriye taşıyacak. Rusya’da 1846T çekici, Yol Serisi 4x2 ve 6x2, İnşaat Serisi 6x4 ve 8x4 modellerimizi Avrupa standartlarını karşılayacak şekilde üreteceğiz. Rusya’da üretilen bu modeller Rusya’nın yanı sıra Kazakistan ve Belarus’ta da satılarak iki yeni pazara daha girmemizi sağlayacak” dedi.

Yılda 15 bin kamyon üretilecek

Avtotor CEO’su Valeriy Gorbunov ise Ford Otosan gibi uluslararası bir şirketle Ford Trucks markasının Rusya’daki üretimi için yaptıkları işbirliğinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Tesisimiz ağır kamyon segmentinde yıllık 15 bin adet üretem kapasiteye sahip” dedi. 

#Ford Otosan
#Rus Avtotor
#Avtotor Holding
9 yıl önce