|

Ford Ranger yenilendi

Ford Otosan Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özüner, Yeni Ford Ranger ile yakaladıkları 'liderliği' sürdürmeyi ve yılı, 2 bin adet satış yaparak kapatmayı hedeflediklerini bildirdi

Aa
00:00 - 24/08/2009 Pazartesi
Güncelleme: 03:24 - 24/08/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Ford Ranger yenilendi
Ford Ranger yenilendi

Ford Otosan Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner, Yeni Ford Ranger ile, yakaladıkları 'liderliği' sürdürmeyi ve yılı, 2 bin adet satış yaparak kapatmayı hedeflediklerini bildirdi.

Otomotiv türevli Pick Up pazarında 2004-2008 yılları arasında her yıl yaklaşık 14-16 bin arasında satış olduğunu hatırlatan Özüner, otomotiv türevli pick up pazarının, ticari araçlardan aldığı payın geçen yıl, yüzde 10'lara yaklaştığını, kendi satışlarının da bu oranlarla aynı olduğunu dile getirdi.

EN ÇOK SATILAN 3. MARKA OLDU

Pick Up pazarındaki daralmanın genel ticari araçlardaki daralmadan daha az olacağını belirten Özüner, “Ranger, geçtiğimiz yıla kadar 6. en çok satan markaydı, geçen yıl yüzde 12,4 pazar payıyla 3. en çok satılan marka oldu. Bu yıl ise ilk 6 aya baktığımızda yüzde 18,9'luk pazar payı ile en çok satan marka haline geldiğini görüyoruz” dedi. Pick Up pazarının yaklaşık üçte ikisinin 4x2, üçte birinin de 4x4 araçlardan oluştuğunu ve kendi satışlarının da aynı oranlarda olduğunu anlatan Özüner, Ranger'i eskiden sadece 12-15 bayilerinin sattığını, şimdi ise müşteri profilinin değişmesi ile hemen her ilde satıldığını söyledi.

Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Nuri Otay da, bugüne kadar toplamda 18 bin adedin üzerinde Ranger sattıklarını vurguladı.


1 ton yük taşıma kapasiteli

Ford Otosan Pazarlama Müdürü Serhan Turfan da Yeni Ford Ranger'ın, 1 ton yük taşıma ve 3 ton römork çekme kapasitesi ve düşük işletim maliyeti olduğunu bildirdi. Turfan, Yeni Ford Ranger serisinde, 4x2'de 'Standart' ve 'XLT', 4X4'de ise 'Standart' ve 'Wildtrak' modellerinin sunulduğunu bildirdi.Yeni



15 yıl önce