|

Fransa dünyanın ilk güneş enerjili yolunu açtı

Fransa, dünyadaki ilk güneş yolunu açtığını açıkladı. Elektrik üreten panellerden yapılmış 1 km'lik yol Normandiya'daki Tourouvre-au-Perche köyünde geçiyor.

Yeni Şafak
12:09 - 10/01/2017 Salı
Güncelleme: 12:35 - 10/01/2017 Salı
Diğer
Fransa resmi olarak dünyanın ilk güneş enerjili yolunu açtığını açıkladı.
Fransa resmi olarak dünyanın ilk güneş enerjili yolunu açtığını açıkladı.

Colas tarafından beş yıllık bir süre boyunca geliştirilen ve 'wattway' adı verilen yol, köydeki tüm sokak lambalarını güçlendirecek ve günde 2 bin sürücünün geçmesi beklenmektedir.



İndependent'in haberine göre, Enerjik Geçiş Ağı Başkan Yardımcısı Marc Jedliczka Le Monde'a şunları söyledi:



"Hiç şüphesiz teknik bir ilerleme var, ancak yenilenebilir kaynakların geliştirilmesi için, üzerinde çalıştığı gerçeğinden çok pahalı olduğuna emin olduğumuz bir araçtan başka öncelikler var. Güneş panellerine yatırım yapmak, bir ülkenin aldığı güneş ışığının miktarına bağlıdır; örneğin, İspanya'da inşa etmenin İngiltere'de olduğundan daha uygun maliyetli olabileceği anlamına gelir."



  • Bloomberg'e göre, güneş yolunun her metrekaresi maliyeti 2 bin 500 euro (2 bin 168 sterlin ) olup, tamamı için 5 milyon euro. (870 bin 000 sterlin )

Calgary, Kanada ve Georgia, ABD'de daha fazla havaalanı inşa etme planları olduğunu ifade etti. Bölmeler başarılı olursa, bunları küresel olarak yayma planları olduğunu açıkladı.



#Fransa
#Marc Jedliczka
#Güneş enerjisi yolu
#Normandiya
#Tourouvre-au-Perche
7 yıl önce