|

Fransız Servier Türkiye'de üretecek

T Uluslararası ilaç şirketi Servier, Türkiye pazarına yönelik İrlanda ve Fransa'da üretilen ilaçların üretimini Türkiye'ye taşıma kararı aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:13 - 1/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Şirket, bu karar kapsamında Türkiye'de gelecek 18 ay içerisinde 21 milyon kutu ilaç üretecek. Üretim için yerli üreticiler Abdi İbrahim ve İlko ile üretim anlaşması yapıldı. Konuya İlişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, bugün Türkiye'de ilaç harcamalarının 20 milyar liranın üzerine çıktığını kaydetti. Gümüş, "Biz tükettiğimiz ilaçların bir kısmını üretme kabiliyetine kavuşmalıyız" dedi. Servier İlaç ve Araştırma A.Ş (Servier Türkiye) Genel Müdürü Philippe Mea,Abdi İbrahim ile başlayan olumlu ilişkileri daha da güçlendirmeye karar verdiklerini söyledi.



MEA:TÜRKİYE'YE GÜVENİYORUZ


Türkiye'ye güvendiklerini söyleyen Mea şunları söyledi: "Konya'daki İlko ile de yeni bir işbirliğine imza atıyoruz. Yaklaşık 11 milyon liralık ek yatırım yapılacak ve ek istihdam ortaya çıkacak. 21 milyon kutuya ek olarak her yıl 5 milyon kutu üretim yapılması planlanmaktadır. 2018 yılında Türkiye'deki toplam üretim kapasitemiz 32 milyon kutuya çıkacak"


#Servier
#T Uluslararası ilaç şirketi
8 yıl önce