|

Geleceğin konutları 4 akımla şekillenecek

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, geleceğin konut trentlerine 4 akımın şekil vereceğini söyledi. Çelik, “Sürdürülebilirlik, duyarlı mimari, birlikte yaşam ve yapay zeka sektöre yön verecek” dedi.

Mine Açar
04:00 - 19/01/2019 samedi
Güncelleme: 00:51 - 19/01/2019 samedi
Yeni Şafak
Sinpaş GYO
Sinpaş GYO

Google, Apple gibi şirketler konaklama sektörüne önemli yatırımlar yapmaya başladı. Sektör temsilcileri dünyada gelişen trendlere ayak uydurabilen şirketlerin ayakta kalacağına dikkat çekti. Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik de geleceğin konutlarına sürdürülebilirlik, duyarlı mimari, birlikte yaşam ve yapay zekanın yön vereceğini söyledi. Çelik, “2050'de 9,8 milyarlık dünya nüfusunun üçte ikisi kentlerde yaşayacak. 11 yıl sonra İstanbul 43 dünya mega kentinden biri olarak 17 milyon nüfusa ulaşacak. Konut, ulaşım, enerji ve diğer altyapı sorunlarına bağlı olarak artan kentsel nüfuslarla birlikte; istihdam, eğitim ve sağlık gibi temel hizmetlerin karşılanmasında zorluklar doğacak. Amazon, Alphabet ve Facebook gibi teknoloji devlerinin de sektöre girmesiyle muazzam değişimler yaşanabilir” şeklinde konuştu.


Doğa ve insan odaklı proje şart

Konut sektörünün Türkiye'de de büyümeye ve ekonominin kaldıracı olmaya devam edeceğini vurgulayan Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu noktada ülkemizin ihtiyaçlarını doğru okumak gerekiyor. Önemli olan konut arzına karşı konut üretmek değil; şehirlerimizi doğru bir şekilde planlamak. Çağdaş ve kalıcı olabilmenin yolu doğa ve insan odaklı üretimden geçiyor.”

  • İstanbul dışına çıkıyor
  • Konut üreticilerinin ülkenin geleceğine güvendiğini ve yatırımlara ara vermediğini belirten Kabadayı 2019’da yeni projelere de başlayacaklarını anlattı. Yeni projeler hakkında bilgi veren Kabadayı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçen yıldan devam eden 4 projemiz var. Bu yıl da en az iki tane daha projenin tanıtımını yapmayı planlıyoruz. Projelerden biri İstanbul’da bir diğeri de Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden birinde olacak. Her iki projenin tamamlandığında oluşturacağı toplam değer yaklaşık 500 milyon lira civarında olacak. Onun dışında da planlama aşamasında olduğumuz 2 projemiz daha var. İstanbul Yenisahra’da ise kentsel dönüşüm çalışmalarımız sürüyor. Şu ana kadar 60 bin metrekarelik arazide yüzde 90’a yakın anlaşma sağladık.”
#Sinpaş GYO
#Mahmut Sefa Çelik
#Konut
#yapay zeka
il y a 5 ans