|

Gemi üretimine Türk damgası

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Genel Sekreteri Mehtap Karahallı Özdemir, Türkiye'deki tersanecilik sektörünün geldiği nokta ve GİSBİR'in amaçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Haber Merkezi
04:00 - 22/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:43 - 22/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Türkiye’nin askeri gemi inşasındaki ilerleyişi dikkat çekiyor.
Türkiye’nin askeri gemi inşasındaki ilerleyişi dikkat çekiyor.

Deniz taşımacılığının ve gemi inşaatı sektörünün Türkiye için çok önemli olduğunu ifade eden Özdemir, bu konuda daha fazla çalışma yapılması gerektiğini söyledi.


ÜRETİCİ İÇİN YENİ PAZAR

Diğer türlere göre deniz taşımacılığının daha güvenli ve ucuz olduğunu belirten Özdemir, Türkiye'nin son dönemde her alanda olduğu gibi denizlerde de kendini göstermeye başladığını, özellikle gemi inşasında dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmeyi başardığını dile getirdi. Özdemir, deniz taşımacılığının enerji tüketimi açısından daha verimli olduğuna dikkati çekerek, "Küresel iklim değişikliğinin de önem kazandığı bu dönemde, gemi taşımacılığı ayrı bir önem kazanıyor. Deniz taşımacılığı hiçbir zaman önemini kaybetmeyecek. Daha yenilikçi ve daha teknolojik gemiler söz konusu olacak. Bu da gemi inşa sektörü ve yerli üretici için yeni pazarlar, yeni ürünler ve biraz daha inovasyon anlamına geliyor. GİSBİR olarak sektörün gelişmesi ve Türkiye'nin denizlerdeki hakimiyetinin artması için önemli çalışmalar yapıyoruz” dedi.

  • Türkiye gücünü ıs
    patladı
  • Türkiye’nin askeri gemi inşasındaki ilerleyişine değinen Mehtap Karahallı Özdemir, şunları kaydetti: “Türkiye’nin aslında tüm askeri gemi projelerinde kendini tüm dünyaya kanıtladığını düşünüyoruz ve önümüzün çok daha açık olacağını da değerlendiriyoruz. Milli Gemi Projesi (MİLGEM) o kadar büyük bir başarıyla sonuçlandı ki devam eden bütün askeri gemiler Türkiye içerisinde yapıldı ve şu anda artık ihracatın da önü açıldı. Devletler arası anlaşmalarla şu an biz askeri gemileri dünyaya sunabilir durumdayız.
#Gemi
#Türkiye
#Mehtap Karahallı Özdemir
6 yıl önce