|

Gençler patron olmak istiyor

Gençleri girişimciliğe özendiren programlar ve etkinlikler meyvelerini vermeye başladı. G3 Forum’unda mentor olarak gençlerle bir araya gelen patronlar, gençlerde ‘Devlette işe gireyim’ eğiliminin azaldığını, girişimciliğin arttığını söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 9/11/2018 Cuma
Güncelleme: 00:37 - 9/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Gençlerde ‘Devlette işe gireyim’ eğiliminin azaldığı
Gençlerde ‘Devlette işe gireyim’ eğiliminin azaldığı

Bu yıl 8’ncisi düzenlenen ‘Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum’un 8’ncisi, “İçimde Bir Girişimci Var” ana teması ile dün İstanbul’da yapıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Borsası, Deniz Ticaret Odası, Habitat ve PublicisLive ev sahipliğinde düzenlenen G3 Forum’da, 1000’e yakın girişimci adayı, 80 mentörle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

ÇOĞUNLUK KADINLARDA

Foruma katılanların yüzde 53’ünün kadınlardan oluştuğu, yüzde 81’inin İstanbul dışından ve yüzde 74’ünün üniversitelerden geldiği açıklandı. G3 Forum’unda mentor olarak gençlerle bir araya gelen patronlar gençlerde “Devlette işe gireyim” eğiliminin azaldığını, girişimciliğin arttığına dikkat çekti. Yapılan fikir alışverişlerinde gecen seneye göre öğrenci sayısının arttığı gözlendi. Katılımcıların yüzde 50’si girisimcilikte hic fikri olmayan öğrencilerden oluştu. En yüksek katılım Afyon ve Usak’tan.

TARIM DAİR FİKİRLER

Forumda konuşulan girişim fikirleri arasında iyi tarım, gıda ve iklim koşullarının uygun hale getirilip bu ürünlerin kara yolu ile taşınması fikirleri dikkat çekti. Anadolulu girişimcilerin iş fikirleri arasında ise dijital çağın imkanlarından yararlanıp İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlere kendi şehirlerinden hem ürün satmak hem de bu şehirlerdeki iş adamlarının ürünlerini pazarlamaya yönelik iş fikirleri geldi. G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz, “Lisans öğrencilerinin yüzde 65’i mezun olduktan sonra veya hali hazırda girişimci olmak istiyor” dedi.

  • 32 FİKİR İŞE DÖNÜŞTÜ
  • Panelde konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Serkan Öztürk, Arıkovanı ve teknolojik altyapıyla girişimcilerin yanında olduklarını söyledi. Öztürk, “Arıkovanı ile bugüne kadar 4.5 milyon TL destek toplandı ve 64 tane kitlesel fonlama kampanyasından 32 tanesi hayata geçirildi” dedi. Habitat Kurucu Başkanı Sezai Hazır da bugüne kadar yürüttükleri projelerle 1,5 milyon kişiye yüz yüze eğitim verdiklerini ve 81 ilde 5 binden fazla gönüllü eğitmenleri olduğunu söyledi. Hazır, “Facebook ile bir inovasyon merkezi kuracağız. İstanbul’da bir blockchain eğitim merkezi kurarak, blockchain girişimciliğini destekleyeceğiz” dedi.
#G3 Forum
#Patron
#İş Dünyası
5 yıl önce