|

Girişimci internetten şirket kurabilecek

Esnafların kayıtlarını e-Defter ile kayıt altına alacak Ticaret Bakanlığı elektronik ortamların gelişimini de sağlayacak. Buna göre girişimciler ticaret sicili müdürlüğü veya herhangi bir kuruma gitmeden elektronik imza veya mobil imza ile şirket kurma imkânına sahip olabilecek.

Ali Kürşat Büyükada
04:00 - 27/01/2024 Cumartesi
Güncelleme: 06:33 - 27/01/2024 Cumartesi
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Konuyla ilgili olarak ticaret sicili harçları ve ilgili diğer ödemelerin elektronik ortama aktarılmasına yönelik uygulama geliştirilme aşamasında. Bu kapsamda ilk olarak en çok şirket kuruluşu gerçekleştirilen illerde başlayacak uygulama, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) koordinasyonunda kısa süre içerisinde uygulamaya alınacak. Böylece girişimciler de işlerini kolaylaştırarak hızlandıracak.


VERGI KAYBINA ÖNLEM

Özellikle küçük boyutlu aile şirketlerinin fiziki defter tutma alışkanlığını atlatamadığını yeni nesil teknolojiler ile girdi, çıktı ve maliyet hesaplarını elektronik ortama aktaramadığını belirleyen Ticaret Bakanlığı esnafı yeni sisteme adapte edecek. Böylece devletin vergi kaybı yaşaması önlenebilecek. e-Defter’e geçişin hızlandırılmasıyla birlikte defterlerin tutulması için sarf edilen enerji ve zaman en aza indirilecek ayrıca harcanan kağıt ve fiziki arşiv alanından da esnaflar tasarruf edecek.


#Ekonomi
#girişim
#şirket
4 ay önce