|

Gökçeada'ya teknoloji sınıfı

Turkcell, 2015 yılında yeniden açılan tarihi Gökçeada Rum Ortaokulu ve Lisesi’ne çocuklar için bir teknoloji sınıfı oluşturdu. Ayrıca, öğrencilerin eğitim süreçlerinde yararlanabilecekleri açık spor alanı, amfitiyatro ve botanik bahçesinin bulunduğu spor ve sosyal bir tesis inşa edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/05/2017 Cuma
Güncelleme: 01:13 - 19/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, okul müdürü İoakim Makis Kamburopulos ve İmroz Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Laki Vingas, sohbet ettikleri öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, okul müdürü İoakim Makis Kamburopulos ve İmroz Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Laki Vingas, sohbet ettikleri öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Turkcell, sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında, yarım asır sonra 2015 yılında yeniden açılan tarihi Gökçeada Rum Ortaokulu ve Lisesi’ne çocukların yararlanabileceği bir teknoloji sınıfı oluşturdu. Teknoloji sınıfında öğrenciler 3 boyutlu yazıcı, Arduino elektronik öğrenme kitleri ve yazılım ekipmanlarıyla eğitim alabilecek, kendilerine hediye edilen kodlama kitleri ile kendi yerli yazılımlarını oluşturacaklar. Bunların yanı sıra inşa edilen spor ve sosyal tesis ile öğrenciler eğitim süreçlerinde açık spor alanı, amfitiyatro ve botanik bahçesinden de yararlanabilecek.

TÜRKİYE’NİN ZENGİNLİĞİ

Gökçeada’nın evine geri dönen çocuklarını yepyeni bir okulda ağırladığını belirten Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Ben mübadeleyle Türkiye’ye dönmüş bir ailenin mensubuyum. Büyükada’da çocukluğumu yaşarken hep sokaklarda Rum, Ermeni, Yahudi, Süryani komşularımızın seslerini duyardım. Burada da o sesleri duyuyorum. Ümit ediyorum ki bu sesler Türkiye’nin zenginliği olarak ileride de her yerde duyulur” dedi. Terzioğlu, Gökçeada’daki bu okula destek olurken çocukların eşit imkanlardan yararlanmasını hedeflediklerini kaydetti.

EN BÜYÜK MİRAS DOĞRU EĞİTİM

İmroz Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Laki Vingas da doğru eğitimin çocuklara verebilecek en büyük miras olduğuna dikkat çekti. “Türkçe'yi çok iyi öğrenmeleri için gayret içindeyiz” diyen Vingas, Turkcell’in katkılarını birlikte paylaşmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Vingas, “Hem genel müdür nezdinde hem de bütün kurum nezdinde büyük emekler var. Geleceği ortak değerler üzerinde kurmak insanlık için en büyük şereftir” diye konuştu.

ADA KÖYLERİ İÇİN DE ÖNEMLİ

50 yıllık bir aradan sonra okulun yeniden açılmasının kendilerini mutlu ettiğini anlatan Gökçeada Rum Ortaokulu ve Lisesi Müdürü İoakim Makis Kamburopulos ise şöyle konuştu: “Bu köye hüzün ve yalnızlık çökmüştü. Okulun açılmasıyla yalnız öğrencilerimiz gidecek bir okul bulmadılar daha adamızın diğer köylerinin halkı özellikle Rumlardan bahsediyorum tabii onların ümitleri yeşerdi. ‘Daha güzel günler geliyor inşallah’ diye düşünüyorlar.”

Kültür birliğini pekiştirecek

Gökçeada Rum Ortaokulu ve Lisesi, 1954 yılında köylüler tarafından imece usulüyle binbir emekle inşa edildi. Bu sebeple bina gerek yapım kalitesi, gerekse detaylarıyla dikkat çeken bir özen içeriyor. Gökçeada Rum Okulu, Rumların evlerine tekrar dönebilmesi ve asıl evleri olan Gökçeada’da kalıcı bir hayat kurabilmeleri, coğrafi ve kültürel aidiyeti yaşatabilmeleri açısından da büyük değer taşıyor.

Tüketici güveni
%2,1 yükseldi

Tüketici güven endeksi, mayısta geçen aya göre yüzde 2,1 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıkladı. TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası iş birliğiyle yürütülen anket sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, mayısta geçen aya göre yüzde 2,1 artış kaydetti. Buna göre nisanda 71,3 olan endeks değeri, bu ay 72,8 olarak kayıtlara yansıdı. Hanenin maddi durum beklentisi endeksi de söz konusu dönemde, yüzde 1,4 artışla 92’ye yükseldi. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının artmasından kaynaklandı.

#​Turkcell
#Gökçeada
#Tüketici
7 yıl önce