|

Gözleri dolarak veda konuşması yaptı

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde yeni başkan bugünkü 25. Olağan Genel Kurul'da belli oluyor. TİM'de başkanlık için İsmail Gülle, Oğuz Satıcı ve Tahsin Öztiryaki yarışıyor. Görevi devredecek olan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise duygusal bir veda konuşması yaptı.

Yeni Şafak
14:14 - 30/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 14:43 - 30/06/2018 Cumartesi
IHA
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi - Başbakan Binali Yıldırım
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi - Başbakan Binali Yıldırım
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 25’inci Olağan Genel Kurulu ve 2017 İhracat Şampiyonları Ödül Töreni Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşti. Genel Kurulda görevini devredecek olan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi,
10 madde halinde bundan sonraki beklentilerini sıralayarak, çalışma arkadaşlarına gözleri dolarak veda konuşması yaptı.


Genel Kurulda konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Bugüne kadar ihracata ve ihracatçılarımıza verilen destekler bizler için çok önemli bir yol haritası oldu. Sadece son dönemde özellikle ihracatçılarımıza verilen destek 1 milyar TL’den 3 milyar TL’ye çıkarıldı. E-ticarette ve E-ihracatta çok önemli adımlar atıldı. Ar-Ge ve tasarım merkezi konusunda gerçekten çok büyük gayretler oldu. Yurt dışı fuarlarına verilen destekler artırıldı. Proje bazlı teşvik sisteminde ihracata ayrı bir önem verildi. İhracatçılara istihdamda çok önemli destekler sağlandı. Lojistiğe çok önemli destekler verildi.

Katma değeri yüksek ürünlerde özellikle ihracata ayrı bir katkı sağlandı. Tasarım merkezi kurmasında önemli destekler sağlandı. Özellikle gençlerimize verdiğimiz önemde Gençlik ve Spor Bakanımız bize destek verdi.
Ben burada saydığım ve sayamadığım tüm destekler için Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımız olmak üzere sizlere hükümetimizin değerli üyelerine burada olan bakanlarımıza en derin şükranlarımızı tekrar sunmak istiyorum
. Ancak beklentilerimiz henüz bitmedi. Eğer biterse yerimizde saydığımız anlamına gelir" şeklinde konuştu.

GÖZLERİ DOLDU

Gözleri dolarak veda konuşması yapan TİM Başkanı Büyükekşi, "10 yıl boyunca ben ve yönetimimde görev alana arkadaşlarım ihracatımıza hizmet etmenin onur ve gururunu yaşadık.
Bize güvenen, bu makama layık görünen herkese tekrar teşekkür ediyorum. Bugün ise TİM yeni başkanını seçecek. Az sonra taşıdığımız bayrağı emanet edeceğiz. TİM Başkanı olarak gerçekleştirdiğim bu son konuşmamda bizden sonra bu bayrağı devralacak arkadaşlara başarı dileklerimi gönülden dile getiriyorum.
Gerektiğinde bu makam için kendi işimizden kendi ailemizden kişisel hayatımızdan sosyal çevremizden fedakarlık ettik ama çok çalıştık güzel işler yaptık. Bugün 3 değerli arkadaşımız bu göreve aday. Her üçü de bu camiadan ihracatın içinden geliyor. Önemli olan kişilerin kazanması değil. İhracatın ve ihracatçımızın kazanması. Şimdiden yeni seçilecek başkanımıza bu değerli görevinde candan başarılar diyorum" ifadelerini kaydetti.

3 İSİM YARIŞIYOR

Türkiye ihracatının lokomotif kuruluşu TİM'de yeni başkan bugünkü 25. Olağan Genel Kurul'da belli oluyor. TİM'de başkanlık için İsmail Gülle, Oğuz Satıcı ve Tahsin Öztiryaki yarışıyor.


#Mehmet Büyükekşi
#TİM
#Türkiye İhracatçılar Meclisi
6 yıl önce