|

Güvenli yatırımın adresi BES

Uzun dönemde kazanç elde edebilmek için en uygun birikim yönteminin BES olduğunu söyleyen Halk Emeklilik Genel Müdürü Ömer Faruk Öztürk; “BES, %25’lik devlet katkısıyla vatandaşın birikim yapması için güvenli bir liman” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 19/04/2019 Cuma
Güncelleme: 01:55 - 19/04/2019 Cuma
Yeni Şafak
Ömer Faruk Öztürk
Ömer Faruk Öztürk

Küresel piyasalarda hareketliliğin yaşandığı dönemlerde bireysel yatırımcılar birikimlerini doğru şekilde değerlendirebilmek için daha fazla çaba gösteriyor. Ancak, yeterince bilgi sahibi olmadan ya da anlık gelişmeler karşısında duygusal reaksiyonlarla alınan yatırım kararları orta ve uzun vadede önemli finansal kayıplara yol açabiliyor. Profesyonel portföy yöneticileri tarafından yönetilen ve denetlenen BES fonları, uzun dönemde dış faktörlerden asgari düzeyde etkilenerek hem birikimlerini korumak hem de büyütmek isteyenler için çok değerli.

Yeni düzenlemelerle beraber BES fonlarının performansının bir kademe daha yükseleceğini ifade eden Halk Emeklilik Genel Müdürü Ömer Faruk Öztürk, konuyla ilgili şunları söyledi: “BES; uzun dönemde birikiminizin değerini kaybetmemesini sağlıyor. Ayrıca yurt dışındaki emeklilik sistemlerinde bile benzeri az olan %25’lik bir devlet katkısı söz konusu. Bunun yanında BES’te kazanç üzerinden alınan stopaj oranları da son derece düşük. 56 yaşını dolduran ve 10 yıl katkı payı ödeyen katılımcıların emeklilik hesabında toplam getiri üzerinden sadece %5 kesinti yapılıyor. BES bu özellikleriyle birikim yapmak isteyenler için eşsiz bir tasarruf aracı.”

FONLAR DENETLENİYOR

Halk Emeklilik olarak 622 bin OKS ve 544 bin gönüllü BES olmak üzere 1 milyon 166 bin müşteriye hayallerini gerçekleştirmeleri için güvenli bir birikim imkânı sunduklarını söyleyen ve 5.2 milyar liranın üzerinde bir fon büyüklüğüne ulaştıklarını dile getiren Halk Emeklilik Genel Müdürü Ömer Faruk Öztürk, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “BES özellikle uzun dönem için düşünüldüğü takdirde en güvenilir yatırım alanlarından biri. Fonlar çok sayıda denetlemeye tabi tutuluyor. BES fonlarında zorunlu olarak çok yönlü ve geniş kapsamlı bir denetim mekanizması bulunuyor. Fonlar; Hazine, SPK, bağımsız ve şirket içi denetim birimleri tarafından denetleniyor. Dahası, 4632 sayılı Yasa’nın 17’nci maddesine göre BES fonlarına haciz konması da mümkün değil. Bu ve bunun gibi avantajlar göz önüne alınarak uzun dönemde birikim sağlamak, düzenli olarak tasarruf etmek isteyen herkesin mutlaka en az bir BES hesabı bulunmalı.”

#BES
#Ömer Faruk Öztürk
#Halk Emeklilik
5 yıl önce