|

Dünya havacılığının 18’inci devi

Dünya Turizm Forumu'na ev sahipliği yapacak olan Türkiye, 20 ülkenin bakanını ağırlamaya hazırlanıyor. Organizasyon öncesinde sektör araştırmasının sonuçları açıklandı. Küresel markamız THY, 100 havayolu şirketi içinde 18'inci sırada yer aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/02/2017 Cuma
Güncelleme: 00:19 - 10/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Erdem Tolon ve Bulut Bağcı
Erdem Tolon ve Bulut Bağcı

Türk Hava Yolları'nın dünyanın en büyük 100 turizm şirketi arasında 23'üncü sırada yer aldığı açıklandı. THY, havayolu şirketleri arasında 18. sırada yer alırken Türkiye'nin de turizm alanında yapılan reklam harcamalarında 6'ncı en çok reklam yapan ülke olduğu belirtildi. 16-18 Şubat'ta İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek World Tourism Forum Global Meeting öncesinde yapılan basın toplantısı ile Türkiye'de bir ilke imza atarak Tourism 100'ünü açıkladı.



REKLAM HARCAMALARINDA TÜRKİYE ALTINCI SIRADA


Toplantıda konuşan Nielsen Media Research Genel Müdürü Erdem Tolon, kendileri tarafından yapılan araştırmada, ciro bazında Tourism 100 raporunu basın mensuplarıyla paylaştı. Tolon, ciro bazında dünyanın en büyük 100 turizm şirketi raporunda; havayolu şirketleri, online ve offline seyahat acenteleri gibi global otel ve otel zincirlerini açıkladı. Tolon'un açıklamasına göre THY havayolları firmaları arasında 18. sırada bulunuyor. THY, global turizm turizm firmaları arasında da 23'üncü sırada tek Türk firması olarak yer alıyor” diye konuştu. Tolon araştırma ile ilgili olarak şunları söyledi: “Gerçekleştirdiğimiz araştırma neticesinde turizm sektörün en büyük firmalarını hem cirosal hem de reklam yatırımları bazında tespit ettik."



10 FARKLI ÜLKE BAZ ALINDI


Türkiye, turizm reklamları araştırmasında 6. sırada yer aldığını belirten Tolon, "İlk sırada Amerika yer alıyor. Avrupa ve Amerika dahil olmak üzere 10 farklı ülkede Turizm reklam harcamalarını inceleyerek Türkiye dahil 10 ülke için turizm sektöründe en fazla reklam harcaması yapılan ülkeler, zamanlar ve mecralar konusunda detaylı bilgilere ulaştık" açıklamasında bulundu. World Tourism Forum Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Bağcı, Global Metting de 20'den fazla ülkenin kültür bakanını ağırlayacaklarını da belirtti.



75 MİLYON DOLARI İKİYE KATLAYACAK


Forumun kendi hesaplarıyla 75 milyon dolarlık bir bütçesi olduğunu belirten Bağcı, buna kendi gelenler de eklendiğinde rakamın ikiye katlanacağını söyledi. Bağcı, forumda aralarında 17 milyon kişilik takipçi sayısıyla sosyal medya fenomeni olan Zach King, 200e yakın blogger ve 15 milyon takipçisi olan discover planet grubunun da bulunduğu turizm liderlerinin katılacağını vurguladı. Bulut Bağcı, Turizmin öncü firmalarını böylesine ciddi bir analizle açıklamak 2017 vizyonumuz için gerçekten belirleyici bir etken olacaktır. THY gibi Türkiyenin gururu bir markanın ilk 23'de yer alması da hepimiz için memnuniyet vericidir” dedi.



ÜNLÜ İSİMLER KATILACAK


Global Meetingin ağırlayacağı dünyaca ünlü isimler arasında; Facebook Spokepersonı ve Silikon Vadisinin en güçlü kadını, Zuckerberg Medianın kurucusu Randi Zuckerberg, İngiltere Dışişleri eski Bakanı, International Rescue Committee (IRC)nin hem Başkanı hem de Yönetim Kurulu Başkanı David Miliband, gibi isimler yer alıyor.



20 ÜLKE BAKANI BİR ARADA


World Tourism Forum Global Meeting, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 20 turizm bakanını Tourism20 toplantısında bir araya getirecek. Sektör liderleri ve karar vericileri burada, dünya turizminin gelişimiyle ilgili fikirlerini paylaşacaklar. Azerbaycan, Somali, Mozambik, Pakistan, Tayvan, Kazakistan, Kamboçya, Filipinler, Gana, Makedonya, Benin, Özbekistan, Zimbabve, Ukrayna katılan ülkeler arasında yer alıyor.









#Dünya Turizm Forumu
#THY
#İstanbul Kongre Merkezi
7 yıl önce