|

Hazine ve Maliye Bakanlığı taşra teşkilatına tasarruf ayarı geliyor: 300 malmüdürlüğü kapatılacak

Tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi'yle Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı malmüdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatı verildi. İlk aşamada 100, ikinci aşamada da 200 olmak üzere 300 malmüdürlüğünün kapatılması sağlanacak. Malmüdürlüklerinin yaptığı görevler, bundan böyle hizmet birleştirilmesiyle il merkezlerinden veya belirli kriterlere göre seçilmiş başka bir malmüdürlüğü tarafından yerine getirilecek.

12:00 - 19/05/2024 Pazar
AA
Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Genelgesi'yle Bakanlığına bağlı malmüdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatı verildi. İlk aşamada 100, ikinci aşamada da 200 olmak üzere 300 malmüdürlüğünün kapatılması sağlanacak.


İlk aşamada 100, ikinci aşamada da 200 olmak üzere 300 malmüdürlüğünün kapatılması sağlanacak.


Malmüdürlüklerinin yaptığı görevler, bundan böyle hizmet birleştirilmesiyle il merkezlerinden veya belirli kriterlere göre seçilmiş başka bir malmüdürlüğü tarafından yerine getirilecek.

Bakanlığının taşra teşkilatlarının yeniden yapılandırılması kapsamında yapılacak bu değişiklikle kamuda kaynak kullanımında etkinlik sağlanması, hizmet kalitesinin artırılması, teknolojik dönüşüm ve dijitalleşme ile personel ve iş gücü yönetimi gibi hedeflere ulaşılması amaçlanıyor.





#Hazine ve Maliye Bakanlığı
#Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi
#Malmüdürlüğü
#Tasarruf
#Tasarruf genelgesi
15 gün önce