|

Hedefler aşıldı

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2018’in ilk çeyreğinde 1,1 milyar liralık satış hedefini yakaladıklarını söyledi. Kurum, “Bazı basın yayın organlarında bu dönemde yatırım yapılır mı, şeklinde haberler yapılıyor. Yapılır. Biz yatırımı bugün de yapıyoruz yarın da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/04/2018 Cuma
Güncelleme: 00:15 - 13/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
Murat Kurum: Yatırımı bugün yapıyoruz, yarın da yapacağız
Murat Kurum: Yatırımı bugün yapıyoruz, yarın da yapacağız

Ege Yapı tarihi Cer Atölyeleri arazisi üzerinde Emlak Konut GYO işbirliği ile hayata geçireceği Cer İstanbul projesini satışa çıkardı. Projenin tanıtım toplantısında Emlak Konut GYO'nun ilk çeyrek bilançosu hakkında bilgi veren Genel Müdür Murat Kurum, 2018 yılının ilk çeyreğinde 1,1 milyar TL’lik satış hedeflerini yakaladıklarını söyledi. Şirketin 151 bin 896 metrekare büyüklüğünde gerçekleşen satış alanı da 144 bin metrekarelik satılabilir alan hedefinin üzerinde gerçekleşti. Murat Kurum, “Bazı basın yayın organlarında ‘Bu dönemde yatırım yapılır mı?’ şeklinde haberler yapılıyor. Yapılır. Biz yatırımı bugün de yapıyoruz yarın da yapmaya devam edeceğiz. Biz ülkemizin geleceğine güveniyoruz. Emlak Konut olarak önümüzdeki dönemlerde de ülkemize kazandıran tarihe ve doğaya saygılı olan ayrıcalıklı projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Dalgalanma geçici yabancı iştahı sürüyor

Kurum, piyasalarda yaşanan dalgalanmaların geçici olduğuna da vurgu yaparak şöyle konuştu: “Gayrimenkul yatırımı hala kazançlı bir yatırım. Yabancı yatırımcılar da Türkiye'de yatırım yapma iştahını kaybetmedi. Geçtiğimiz yıl yakaladığımız 7,4 oranındaki büyümemiz sayesinde en hızlı gelişen ekonomiler Çin ile Hindistan’ı geride bıraktık, G20 ülkeleri arasında zirveye yerleştik ve AB ortalamasının 3 katı kadar büyüme kaydettik. Tüm bunları gören yabancı yatırımcı Türkiye'de kazanç olduğunu biliyor.”

Cer İstanbul buna örnek

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, satışa yeni çıkarttıkları Cer İstanbul projesinin yabancı iştahını göstermek için güzel bir örnek olduğunu aktardı. Kısa bir süre önce proje için talep topladıklarını belirten Kabadayı, “125 adet konut ve 25 adet ticari üniteden oluşan projemizde otel birimi de yer alıyor. Gerek otel biriminin işletmesine gerekse konutlara çok sayıda yabancı yatırımcı talebi aldık. Dünyaca ünlü bir otel grubunun üst segment markasını yakın zamanda İstanbul’a getirmeyi planlıyoruz” bilgisini verdi.


2,5 kat değerlendi

Projenin 5 yıl önce 302 milyon lira değer ile ihalesi sonuçlandı. Murat Kurum, bugünkü değerin 2,5 kat artışla 700 milyon lira olduğunu söyledi. Kurum, “Uzun zamandır atıl durumda olan bir eseri yeniden tarihe kazandıracağız. Bu projeyi çok önemsiyorum” dedi. 40 bin metrekare alan üzerinde yükselen projenin 31 bin metrekaresini peyzaj alanının oluşturduğuna vurgu yapan İnanç Kabadayı da şu bilgileri verdi: “Cer İstanbul projesinde Yedikule Cer Atölyeleri’ne ait avadanlıklar, iki adet nostaljik lokomotif, bin 450 metre tren rayı, dönemine ait vinçler ve çeşitli ekipmanların yer alacağı bir açık hava sergisi bulunuyor.”

  • Metrekare başlangıç fiyatı 11 bin TL
  • Yedikule Demiryolu Tesisleri’nin yer aldığı ve demiryolu araçlarının bakım-onarım faaliyetlerinin gerçekleştirildiği Cer Atölyeleri arazisinde yükselen Cer İstanbul’da metrekare fiyatları 11 bin liradan başlıyor ve 22 bin liraya kadar çıkıyor. 40 bin metrekare alan üzerinde yükselen projede 1+1’den 6+1’e kadar toplam 125 adet konut seçeneği yer alıyor. Daire büyüklükleri ise 63 metrekare ile 348 metrekare arasında değişiyor.

#Emlak Konut GYO
#Konut
#İnşaat
6 yıl önce