|

Hema Enerji, Karadeniz'dedoğalgaz arayacak

Madison-Hema Enerji ortaklığı Karadeniz bölgesinde, doğalgaz aramak için kuyu kazma işlemine 2006 yılı içinde başlayacak.

Yeni Şafak
00:00 - 3/05/2005 Salı
Güncelleme: 14:55 - 3/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Hema Enerji, Karadeniz'de

doğalgaz arayacak
---------------------- manset ---------------------

Hema Enerji şirketi, İstanbul Boğazı'ndan Bulgaristan sınırına kadar uzanan Karadeniz bölgesinde, denizde doğalgaz aramak üzere, Madison Oil Turkey Inc. ile yüzde 50-50 hisse ile bir ortaklık anlaşması imzaladı. Uluslararası petrol ve doğalgaz arama firması Toreador Resources Corporation'un sahibi olduğu Madison ile Hema Endüstri'ye bağlı Hema Enerji, kuyu kazma işlemine 2006 yılı içinde başlayacak. Hema Enerji şirketi ve Madison, bu ortaklık anlaşmasına göre, Batı Karadeniz'de Türkiye karasuları içinde bulunan 7 adet petrol ve doğalgaz arama ruhsatına yarı yarıya sahip oldu.

'Hazine aramaktan daha güzel'
Anlaşmanın imza töreninde konuşan Hema Endüstri A.Ş. Başkanı Mehmet Hattat, ortaklarının "doğalgaz aramak hazine aramak işine benziyor'' dediğini ifade ederek, "Ama hazineden daha güzel ilmi çalışmalar olacak diye tahmin ediyorum'' şeklinde konuştu. Çalışmaların başlangıç maliyetinin 8-10 milyon dolar arasında olacağını tahmin ettiğini kaydeden Hattat, "Türkiye'de doğalgaz var, petrol de var. Bunun için ben para harcayacağım, şirketim para harcayacak'' dedi. Toreador Resources Başkan Yardımcısı Michael J. Fitzgerald da, yeni ruhsat alanlarında büyük keşif yapacaklarına inandıklarını söyledi. Fitzgerald, Türkiye'de bu sene yapılan arama ve üretim çalışmaları için 30 milyon dolarlık yatırım düşündüklerini de ifade etti.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce