|

Hibrit ihracatıyla kiloda 10 doları geçtik

Elektrikli ve hibrit otomotivin yanı sıra toplam otomotiv sanayisine geçtiğimiz yıl 664 milyon dolar yatırım yapıldı. 26 milyar dolarla Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 15’ini yapan sektör kilogramda 10 doları geçerek katma değeri en yüksek sektörler arasına adını altın harflerle yazdırdı.

Şuayip Alabay
00:00 - 18/01/2021 Pazartesi
Güncelleme: 20:14 - 17/01/2021 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), 2020 yılına ait üretim ve ihracat adetleri ile pazar verilerini açıkladı. 2020 yılında toplam üretim 2019 yılına göre yüzde 11 azalarak 1 milyon 297 bin 854 adet, otomobil üretimi yüzde 13 azalarak 855 bin 43 adet oldu. Traktör üretimiyle birlikte toplam üretim ise 1 milyon 335 bin 957 adede ulaştı. OSD Başkanı Haydar Yenigün geçtiğimiz yıl otomotiv sanayisine yapılan yatırımlardan iptal edilen Volkswagen Manisa yatırımına kadar birçok konuyu değerlendirdi.

10 DOLAR BARAJINI HİBRİTLERLE AŞTIK

Türk otomotiv sanayisine yapılan hibrit otomobil yatırımları ve kur hareketleriyle birlikte geçtiğimiz yıl yapılan 26 milyar dolarlık ihracatın kilogram fiyatının yükseldiğine dikkat çeken Yenigün, “Kilogram değerimiz yüzde 8,6 artarak 10,18 dolar seviyesine geldi” dedi. İhracatın 916 bin adetle yüzde 26,8 sayısal anlamda değer kaybettiğinin altını çizen OSD Başkanı, bu durumun ihracat değerine aynı oranda yansımadığını dile getirdi. İhracat değerinde ise oran yüzde 16,9 oldu.

BATARYA YATIRIMINA YOĞUN İLGİ

Türkiye’de geçtiğimiz yıl pandemiye rağmen 664 milyon dolarlık yatırım yapıldığına işaret eden Haydar Yenigün, “Bu kadar pandeminin yanında bu kadar büyük yatırım yapılması olumlu bir şey. Bunların devam edeceği öngörüsü var. Bir üyemizin B segmenti bir SUV ile alakalı projeleri, yatırımları var. OSD üyelerinin bu süreçte asla ve asla yatırımları askıya alma veya iptal etme gibi bir yaklaşımları yok, bunun altını kalın bir şekilde çizerek söyleyeyim. Yeni gelecek olan yatırımların sadece otomotiv ana sanayi yatırımı değil, yan sanayi, batarya ya da yeni elektrifikasyon kalemlerinden yapılacak olan yatırımlar olacağını da öngörüyorum” şeklinde konuştu.


FABRİKADA İSTİHDAM ARTTI

Pandemi nedeniyle işçi çıkarmamasıyla dikkat çeken otomotiv sektörü üzerine istihdamı artırdı. Geçtiğimiz yıl istihdamını 3 bin 500 kişi artırarak 53 bini geçen otomotiv sanayisi hakkında OSD Başkanı Yenigün, “Otomotiv sektörü çok yüksek kalitede ve kalibrede insan kaynağına sahip. Ve bu insanlar öyle çabuk yetişmiyor. Bu göreceli veya geçici süreli dalgalanmalarda, biz asla ve asla çalışanlarımızdan vazgeçmeyiz” açıklamasında bulundu.


VOLKSWAGEN MANİSA’YI PANDEMİ İPTAL ETTİRDİ

Volkswagen’in Manisa yatırımını iptaline de değinen OSD Başkanı Haydar Yenigün, sözlerini şöyle tamamladı: “Volkswagen’in bu kararlarının altında yatan şey; Passat’ın yeni bir modelinin diğer markası ile birlikte Manisa’da 300 bin adetlik üretileceği yönündeydi. Ancak o yeni model yatırımından vazgeçti. O yeni modeli üreteceklerine, mevcut modelin devamını Bratislava’daki fabrikaya kaydırıp, o esas hedefleri olan elektrifikasyona Almanya’daki fabrikalarda yer açmak projesini bu şekilde gerçekleştirecekler. Yani, adetten feragat edecekler pandemi nedeniyle, çünkü öyle bir pazar olmayacağını öngörüyorlar. Bu nedenden dolayı vazgeçtiler.”

#Hibrit
#Otomotiv
#İhracat
3 yıl önce