|

HSBC'den Türkiye kararı

HSBC, yapılan tekliflerin hiçbirisinin hissedarların çıkarlarına tam olarak uymadığı sonucuna varmasının ardından Türkiye'deki operasyonlarını devam ettirme kararı aldı. HSBC CEO'su Stuart Gulliver yaptığı bir açıklamada, "Dolayısıyla Türkiye'deki operasyonlarımızı devam ettirerek ve yeniden yapılandırarak, kurumsal bankacılığı olduğu gibi devam ettirme ve bireysel bankacılık ağımıza yeniden yoğunlaşma kararı verdik" dedi.

Yeni Şafak
08:05 - 22/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 06:07 - 22/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

İşte HSBC'den gelen açıklama



HSBC Grubu, HSBC Türkiye'ye ilişkin olarak; sürdürülebilir ve kârlı bir organizasyon yapısı oluşturma hedefiyle Türkiye'deki faaliyetlerine devam etme taahhüdünde bulunmuştur.



Konuyla ilgili olarak HSBC Türkiye CEO'su James Emmett, “HSBC Grubu'nun geçtiğimiz Haziran ayında Türkiye'deki operasyonunu satma niyetini açıklamasıyla başlayan süreç, bu pazardaki faaliyetlerine devam etmeyi taahhüt eden kararla sonuçlandı. Önümüzdeki dönemde, kurumsal bankacılık alanındaki faaliyetlerimizi sürdürürken, bireysel bankacılıkta da daha etkin bir yapıyla hizmet sunmaya devam edeceğiz. HSBC Türkiye olarak; uluslararası ağımız, dış ticaret ve birikim yönetimindeki küresel uzmanlığımız ile müşterilerimizin hedeflerini ve hayallerini gerçekleştirmelerine destek olacağız” dedi.


#HSBC
#Stuart Gulliver
#James Emmett
#Türkiye
8 yıl önce