|

Hyundai, ilk yarıda Genesis ile büyüdü

Hyundai, dünya çapında gerçekleştirdiği satışlarla dünyanın en büyük beşinci üreticisi konumuna yükseldi. Bu başarıda, Hyundai'nin lüks sedanı Genesis ve yenilenen Sonata'nın büyük payı var

Mehmet Ali Ergün
00:00 - 27/07/2008 Pazar
Güncelleme: 22:45 - 26/07/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Hyundai, ilk yarıda Genesis ile büyüdü
Hyundai, ilk yarıda Genesis ile büyüdü

Automotive News Global Pazar Verileri Raporu'na göre 2007 yılında dünya çapında gerçekleştirdiği satışlarla dünyanın en büyük beşinci otomotiv üreticisi konumuna yükselen Hyundai, büyümesini 2008'de de sürdürüyor. 2008'in ilk yarısı itibariyle satışlarını yüzde 15 oranında artıran Hyundai, net kârlılığını da bir önceki yıla göre yüzde 2.2 yükseltti. Hyundai'nin dünya çapındaki satışları 1 milyon 489 bin 801 adede yükselirken bu artışta yeni tanıtılan lüks sedan Genesis ve yenilenen Sonata'nın büyük bir etkisi oldu. Hyundai'nin net kârlılığı, geçen yılın ilk ayındaki 910,7 milyon dolardan bu yılın ilk altı ayında 933,1 milyon dolara yükseldi. Satışlar ise geçen yılki 14,7 milyar dolardan yüzde 17 oranında artarak 17,2 milyar dolara çıktı. Bu artışta en büyük pay, ürün yelpazesindeki zenginlik ve maliyeti düşürmek için yapılan çalışmalardan kaynaklandı. Hammadde ve yakıt fiyatlarının yılın ikinci yarısında da yükselmesi beklenirken Hyundai Motor Company, maliyetleri düşürüp agresif bir ihracat politikası izleyerek zorlu koşulların üstesinden gelmeyi planlıyor. Yakıt fiyatlarının yükselmesine cevap olarak 2009 yılında hibrid araçlarının ve 2012'de de hidrojenle çalışan yakıt hücreli elektrikli araçlarının üretimine başlamayı planlayan Hyundai Motor Company, bu sayede hem kullanım maliyetlerini azaltacak hem de çevrenin daha fazla korunması sağlanacak.


İki modelin katkısı büyük

İlk yarıda satışlarını yüzde 15 artıran kuruluş, net kârlılığını da yüzde 2.2 yükseltmeyi başardı. Hyundai'nin dünya çapındaki satışları 1.4 milyon adede yükselirken, bu artışta lansmanı yeni yapılan lüks sedan Genesis ve Sonata modellerinin büyük payı olduğu belirtiliyor.



16 yıl önce