|

Hyundai Kona’ya 1.6 dizel dopingi

Hyundai, merakla beklenen 1.6 litrelik dizel motorlu ve 7 ileri DCT şanzımanlı Kona modelini Türkiye’de satışa sunmaya başladı.

04:00 - 15/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 01:57 - 15/04/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
​Hyundai Kona
​Hyundai Kona

Yüksek akaryakıt fiyatlarına karşılık Hyundai de cebini ve ekonomisini düşünen müşterileri için B-SUV segmentindeki estetik modeli Kona’nın Smartstream 1.6 dizel motorunu piyasaya sürdü. Kona 1.6 litre dizel, 137 bin 500 liradan başlayan fiyat etiketine sahip.

SUV PAYINI İKİ KATINA ÇIKARACAK

Türkiye’de satışına başlanan yeni modelle ilgili olarak görüşlerini dile getiren Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, ”
Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında turbo benzinli motoruyla satışına başladığımız Kona modelimizin 1.6 litrelik dizel motorlu versiyonunu tüketicilerimizle buluşturmanın sevincini yaşıyoruz. Aynen benzinli versiyon gibi segmentinin en güçlü motoru olan dizel de hem hem performansı hem yakıt ekonomisi hem de Euro 6D normlarını karşılayan düşük emisyon seviyesiyle beklentileri fazlasıyla karşılayacak. Geçtiğimiz yıl sattığımız araçların içerisindeki SUV payımız yüzde 20 seviyesindeydi. Segmentinde liderliğe koşan Tucson’un ardından satışa sunduğumuz Kona dizel sayesinde de SUV pazar payımızı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz
” dedi.

ANADOLU’YU TURLAYACAK

Merakla beklenen otomobili bir road show projesiyle tanıtmak isteyen Hyundai Assan, 40 gün boyunca 40 şehir gezerek toplamda 7 bin kilometre yol katedecek. Geçtiğimiz hafta İstanbul’dan start alan projeyle gidilen şehirlerde yüzlerce test sürüşü gerçekleştirilecek.

#​Hyundai Kona
#Hyundai Assan
5 yıl önce