|

İflas eden dev şirkete İranlı iş adamından sürpriz teklif

ABD'de bulunan 735 mağazasını 2 hafta içerisinde tamamen kapatacağını duyurarak iflas bayrağını çeken bir dönemin oyuncak devi Toys R Us için İran asıllı ABD'li milyarder Isaac Larian'dan 675 milyon dolarlık bir teklif geldi. Larian, bu teklifin 200'ün üzerindeki mağaza sayısı için olduğunu belirtti.

Yeni Şafak
09:10 - 16/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:28 - 16/04/2018 Pazartesi
Diğer
Toys R Us
Toys R Us

MGA Entertainment isminde bir firması bulunan Isaac Larian Toys R Us için verdiği 675 milyon dolarlık teklifin finansmanını şirket bünyesinden bir satın almayla değil kendi parasından ve bankalar ile yatırımcılardan toplayacağı fonla sağlayacak.


Larian, yaptığı açıklama "
Toys R Us'n likidite sorunu oyuncak sektöründe uzun vadeli bir etkiye sahip ve sektöre zarar verecek. Toys R Us markasını yeni jenerasyona, torunlamın nesline aktarmak şirketi kurtarmak için yeterli bir motivasyon
." dedi.

YORUM YOK

Habertürk'ün haberine göre; Toys "R" Us ise yorum yapmayı reddetti. Geçen sene sonbaharda iflas isteyen Toys R Us için Larian, bir kitlesel fonlama kampanyası başlatmış ancak başarılı olamamıştı fakat bunu zaten bir farkındalık oluşturmak amacıyla yaptığını belirtmişti.

Larian'ın teklifi kabul edildiği takdirde satın alınan Toys R Us mağazaları sadece oyuncak satmayacak eğlence noktalarına dönüştürülecek. Larian, "her mahallede mini bir Disneyland olduğunu hayal edin." diyerek anlattığı vizyonunda Toys R Us mağazalarını ailelerin tüm gün vakit geçirebileceği bir yere dönüştürme niyetinde.

#Toys R Us
#İran
#Isaac Larian
6 yıl önce