|

İhracatçıya süper destek paketi

İhracatçının krediye daha kolay erişmesi için TİM ve ING Bank elele verdi. TİM Başkanı İsmail Gülle sektörün finansmanla ilgili sorun yaşamaması gerektiğini belirtirken; ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, “Avro bazlı kredi paketi ile Türkiye ekonomisinin performansına katkı sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 19/04/2019 Cuma
Güncelleme: 04:18 - 19/04/2019 Cuma
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ING Bank ile Türkiye ekonomisinin en önemli itici güçlerinden ihracatçılara çok avantajlı bir destek paketi sunmak üzere iş birliği protokolü imzaladı. TİM Başkanı İsmail Gülle ve ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay'ın imzaladığı paket ile ihracatçıya avro bazında çok uygun faiz oranlarında kredi imkanı sunulurken, birçok dijital hizmet de ücretsiz sağlanacak. Bu kapsamda sunulan sabit faizli ve rekabetçi fiyatlı nakit ihracat kredilerinde ihracatçılardan hiçbir komisyon ve masraf da alınmayacak.


FİNANSMAN SORUNU YAŞAMAYALIM

"İhracat, Türkiye'nin olmazsa olmazıdır. İstihdamın, zenginleşmesinin temel yolu ihracattır. İhracat hiç bu kadar önemli ve anlamlı olmamıştı" diyen Gülle, ihracatçının daha fazla ihracat yapabilmesi için yanlarında olacaklarını söyledi. Gülle, "İhracatçılarımız tüm gücünü enerjisini üretime, satışa aktarmalı. İhracatçımız işe giderken parayı düşünmemeli, ihracatçının finansmanla ilgili sorun yaşamaması gerekiyor. İhracatçının en ucuz maliyetle en iyi şekilde finansmana ulaşmasının sağlanması gerekiyor. Burada üst sınırı olmayan, milyarlarca avroluk bir kredi anlaşması yapıldı" diye konuştu.

FUAR ÖDEMESİ KARTLA

Söz konusu protokolün, TİM üyelerine, nakdi ve gayri nakdi krediler, hazine işlemleri, dijital bankacılık, ihracat-ithalat bankacılık işlemleri, nakit yönetimi işlemleri başlıklarında önemli avantajlar sağlayacağını ifade eden Gülle, "Protokol kapsamında ihracatçılarımıza, sabit oranlı ve indirimli döviz kredisi avantajının sunulmasının yanı sıra, hayata geçecek bir başka uygulamayı da sizler ile paylaşmak isterim. İhracatçılarımız fuar katılım ödemelerini TL veya avro bazında çok özel faiz oranları ile kredi kartı kullanarak veya kredili hesaptan ödeyerek, 12 aya kadar taksitlendirebilecek. Özellikle TL bazında yüzde 11,63 faiz oranı, son derece cazip bir oran. Bu vesile ile ING Bank'a, TİM olarak 'dış ticaret fazlası veren Türkiye' misyonumuza katkıları nedeniyle teşekkür ederim. Protokolümüz 83 bin ihracatçımıza hayırlı olsun" değerlendirmesinde bulundu.

REKABETÇİ İMKAN SUNUYORUZ

  • ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay da avro bazlı paket ile Türkiye ekonomisinin performansına da katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi. Abay, şunları kaydetti: “Bu yıl Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı 10 ülkenin 8’inde ING Grubu’nun faaliyet gösteriyor olması da global gücümüzün sağlayacağı katkıya işaret ediyor. İş birliğimiz; ihracatçılar için iki temel avantaj getirecek. Öngörülebilir maliyet ve rekabetçi fiyat. Firmalarımız öngörülebilir bir maliyetle hareket edebiliyor olacaklar, çünkü 12, 24, 36 ay vadeli sabit avro oranından kredi vermeyi taahhüt ediyoruz. Tahsilat süreleri ihracatçımızın önünü kesmesin diye iki farklı kredi daha tasarladık. İsteyen ihracatçımız yine aynı oranlarla 3 ayda 1 eşit taksitli, isteyen ise 6 ayda 1 eşit taksitli avro kredi kullanabilecek. Rotatif İhracat Kredisi ile de yine ihracatçımıza 12 ayda yüzde 2,25 gibi rekabetçi ve esnek bir avro finansman imkanı sunuyoruz.”
#​İhracat
#TİM
#ING Bank
#İsmail Gülle
#Pınar Abay
5 yıl önce