|

İki ayda zirveden inen CEO

Airbus, Sikorsky, Honda gibi devlere parça üreten GKN'nın iki ay önce göreve getirilen CEO'su Kevin Cummings, görevden alındı.

Yeni Şafak
09:13 - 17/11/2017 Cuma
Güncelleme: 09:57 - 17/11/2017 Cuma
Diğer
Cummings'in gidişinden sonra dümene 16 yıl Ford Motors'ta çalışan Anne Stevens geçecek.
Cummings'in gidişinden sonra dümene 16 yıl Ford Motors'ta çalışan Anne Stevens geçecek.
Fransız havacılık devi
Airbus
'ın alt yüklenicilerinden mühendislik firması
GKN
, altı hafta önce atanan, hatta hâlâ resmi olarak görevine başlayamayan C
EO'su Kevin Cummings
'i görevden aldı. Gerekçe olarak, söz konusu pozisyon için uygun olmaması gösterildi. Kararın ardından
şirket hisseleri 16 ayın en düşüğünü
gördü.
  • GKN'de dört yıl boyunca havacılık departmanını yöneten Cummings, bir önceki CEO Nigel Stein'ın emekli olacağını açıklamasını ardından eylülde CEO'luk görevine getirilmişti. Cummings'in gidişinden sonra dümene 16 yıl Ford Motors'ta çalışan
    Anne Stevens
    geçecek.

69 yaşındaki Stevens daha önce metal üreticisi Carpenter Technology Corp.'ta CEO'luk, dünyanın en büyük havacılık şirketlerinden Lockheed Martin ve madencilik devi Anglo American'da direktörlük yapmıştı.

BussinessHT'nin haberine göre, GKN'ye 2008'de giren Cummings ise 2015'te Fokker Techonogies'in 830 milyon dolarlık alımını yönetmiş ve GKN'yi dünyanın en büyük ikinci uçak gövdesi ve kanat parçası tedarikçisi yapmıştı.

BREXIT'LE BAŞLADI

İngiltere'nin ulaşım ve savunma sektöründeki türbülanslar, ülkenin 2016'da Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı almasıyla başladı.

Airbus, Sikorsky ve Honda'nın jet yapan yeni iş modeli için Alabama'daki uzay-havacılık fabrikasında üretim yapan GKN'nın borcu 171 milyon dolara ulaşabilir.

Elektronik radar ve savaş sistemleri üzerine uzmanlaşmış Cobham, şubat ayında, maliyetlerin düşürülmesi için Boeing'le yoğun görüşmeler yaptığını açıklarken savunma ve güvenlik sektörlerine çalışan Ultra Electronics Holdings, hafta içerisinde CEO'su Rakesh Sharma ile yollarını ayırdı.

#Kevin Cummings
#GKN
#Airbus
#Honda
#Sikorsky
#CEO
#Görevden alma
6 yıl önce