|

İlaç sektörünün başarılı kadınları buluştu

Türkiye'de tüm sektörler arasında yapılan araştırmalar, kadınların, en çok ilaç sektöründe yönetici düzeyinde işe başladığını gösteriyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ilaç sektörünün kadın liderleri biraraya geldi.

Yeni Şafak
11:05 - 9/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:09 - 9/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
CPhI İstanbul, TurkishWIN & BinYaprak iş birliği ile ''İlaç Sektöründe Kadın'' (Women in Pharma) projesini hayata geçirdi.
CPhI İstanbul, TurkishWIN & BinYaprak iş birliği ile ''İlaç Sektöründe Kadın'' (Women in Pharma) projesini hayata geçirdi.

Dünya ilaç devlerinin Avrasya'daki ortak buluşma noktası CPhI İstanbul 2017, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kapılarını ziyaretçilerine açtı. Dünya Kadınlar Günü'nde sektörde fark yaratmak isteyen CPhI İstanbul, TurkishWIN & BinYaprak iş birliği ile ''İlaç Sektöründe Kadın'' (Women in Pharma) projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında; Fortune Turkey'in katkılarıyla gerçekleşen buluşmada, ilaç sektörünün kadın liderleri yol gösterici hikayelerini katılımcılara aktardı.



“İlaç Sektöründe Kadın” (Women in Pharma) projesi ile sağlık ve ilaç sektöründe çalışan kadınların desteklenmesini amaçladıklarını belirten UBM EMEA İstanbul Pazarlama Müdürü Hande Yılmaz; “TurkishWIN & BinYaprak'ın desteğiyle hayata geçirdiğimiz dijital platform ile birlikte, Türkiye genelinde kadın istihdamını artırmaya yönelik bir ağ oluşturduk. Bu platformda ilaç sektöründeki kadınlar birbirlerine ilham vererek yol gösterici nitelikteki deneyimlerini genç kadınlar ile paylaşacaklar. Bugün Dünya Kadınlar Günü'nde Fortune Turkey'in de katkılarıyla bir araya geldiğimiz Kadınlar Buluşması'nda ilaç sektörünün kadın liderleri kendi deneyimlerini ziyaretçilerle paylaştı. Bu anlamlı iki projemizi yürütürken desteklerini her zaman hissettiğimiz Fortune Turkey ve TurkishWIN & BinYaprak'a da ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.



Kadınların güçlenmesi için öncülük ettiler

Türkiye'de aile, kültür ve profesyonel bağları olan kadınları bir araya getiren, ilk uluslararası iletişim ağı TurkishWIN & BinYaprak'ın katkıları ile hayata geçirilen “İlaç Sektöründe Kadın” (Women in Pharma) projesi, sektörde kadın ağını güçlendirecek.



Kadınları bir araya getirmek ve onlara yardım etmek için bir platform kurduğunu söyleyen TurkishWIN & BinYaprak Kurucusu Melek Pulatkonak; “Her şey rol model bulmak ile ilgili. O nedenle deneyimlerin paylaşıldığı bu platformu kurduk. Burada sizin paylaşacağınız küçük bir yazı bile bir başkasının hayatını değiştirebilir. Bu nedenle sizi bu ağın bir parçası olmaya davet ediyorum. Gelin ve ilham olun” dedi.



“Kadınlar iş ve aile hayatındaki dengeyi korumalı”

Kadınların zaman ve bağlılığını dengeli bir şekilde paylaştırması gerektiğinin altını çizen Amgen Türkiye Yönetici Direktörü Ayla Kurtuluş; “Kadınlar en az rol çatışmasıyla iş yerinde ve evde memnuniyeti sağlayarak, iş ve aile hayatına eşit düzeyde zaman ayırmaya gereksinim duyuyor. Kaliteli zaman geçirmeyi başaran kadınlar önlerine çıkan engelleri nasıl aşabileceğini de çok iyi biliyorlar. Bugün burada paylaştığımız deneyimler hepimizin yolculuğuna ışık tutacak” dedi.



Türkiye'de çalışmaya başladığından beri Türk kadınlarının çalışkan ve başarı elde etmeye hevesli olduklarını gördüğünü söyleyen Abdi İbrahim Ar-Ge Müdürü Zdravka Knezevic; “Kadınların kurumsal hayatta en çok karşılaştıkların sıkıntılarından biri özel hayatları ve iş hayatları arasında denge kurmak. Ben her zaman çocuklarımı ön plana koydum. Kendimin de parçası olduğum ekibimi motive etmek için her zaman çok çalışmak, akıllı çalışmak ve birlikte çalışmanın önemine inanıyorum. Asla pes etmeyen, savaşan kadın gün sonunda mutlaka kazanır” dedi.



“Kadınları yönetim kademelerinde daha çok görmemiz gerekiyor”

Kadınların yönetim becerilerinin yanı sıra özellikle ilaç sanayisinde teknik konularda da başarılı olduğunu belirten Pharma Vision Genel Müdürü Fatma Taman; “Her gün daha hızlı bir şekilde adım attığımız dijital çağda kadınlar, tüm teknik süreçlerde titiz, duyarlı ve sabırlı doğal yapıları sayesinde vazgeçilmez olacaklar. Kadınlar; stratejik yaklaşımları, analitik düşünme ve empati kurma yetenekleri sayesinde daha fazla ön plana çıkmalı. Bunun için Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladığımız bu günde özellikle her kadın yöneticimizi en az bir hemcinsini desteklemek, ona liderlik ve önderlik etmek üzere yüreklendirmek isterim” dedi



Sadece deneyimlerle değil kadınların tüm potansiyelini kullanmasını gerektiği söyleyen FARMACITY Life Sciences Executive Search Genel Müdürü Esra Güney Barış konuşmasında kadınlara; “Hassas olmak kadınların en büyük gücü. Sonra ise sorumluluk geliyor. Başkalarının üzerinde yarattıkları etkilerin sorumluluğunu almak, kadınların kariyerinde yol almasını sağlıyor. Kariyer yolunda harekete geçmeden çıkarım yapmak ise hayatı ve geleceği sabote ediyor. Bu nedenle başarıya ulaşmak zorlaşıyor. Ben yıllar önce hayır demeye cesaret ettim. Gençlere ve kadınlara tavsiyem, sadece aklınız değil eğer kalbiniz de aynı şeyi söylüyorsa hayır demekten çekinmeyin“ diyor. Şirketlerde kadınların güçlendirilmesi konusunda üst düzey farkındalık ve liderlik ortaya konulmalıdır diyen BTS Bilişim Hizmetleri İş Geliştirme Yöneticisi Figen Ergin; sözlerine şu şekilde devam ediyor;“Kadınlara ve erkeklere adil bir şekilde davranılmalı, eşdeğer şekilde saygı gösterilmeli ve fırsat eşitliği sağlanmalıdır. Kadınlar için eğitim, mesleki eğitim ve kariyer gelişimi teşvik edilmeli.”


#İlaç
#Kadınlar
#Pharma Vision
#CPhI İstanbul 2017
7 yıl önce