|

İlk Bulgar yatırımı Kocaeli'ne geldi

İlk defa bir Bulgar şirketi Türkiye'de yatırım yaptı. 10 milyon dolarlık yatırımla Türk pazarına iddialı bir giriş yapan Prista Oil firması, fabrikasını Kocaeli'nde hizmete açtı.

Yeni Şafak
00:00 - 10/10/2003 Cuma
Güncelleme: 11:18 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
İlk Bulgar yatırımı Kocaeli'ne geldi
---------------------- manset ---------------------

  • YAKUP KOCAMAN KÖRFEZ


    Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin giderek artacağını söyledi. Pırvanov, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile birlikte, Türkiye'de ilk Bulgar sermayeli şirket olma özelliğine sahip Prista Oil Yağ Sanayii Ticaret Limited Şirketi'nin Kocaeli'nin Körfez İlçesi'ndeki tesislerinin açılış törenine katıldı.
    Yatırım iyi ilişki demek

    Bulgar işadamlarını Türkiye'de yatırıma çağıran Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, açılışta yaptığı konuşmada "Onlara her türlü kolaylığı göstereceğiz. Eğer iki ülke arasında yatırımlar yapılıyorsa bu o iki ülke arasında ilişkilerin iyi olduğunu gösterir" dedi. Unakıtan Bulgaristan'da Türk işadamlarının daha fazla yatırım yaptığına dikkat çekerek, "Demek ki Bulgar yöneticileri bizden daha becerikli. Bizden daha fazla yatırım çekmişler" dedi.

    Prista Oil Denetim Kurulu Başkanı Atanas Bobokov da, Türk pazarının Bulgar pazarından 10 kat büyük olduğunu söyleyerek, "Bunun için buradayız. Türkiye'de rekabet ortamı çok güçlü" dedi.

    Migros 3 günde 5 mağaza açacak
    Migros Genel Müdürü Ömer Bozer, 2002 yılı cirosunu 9. ayda yakaladıklarını belirterek, "Hem yurtiçinde, hem yurtdışında ciromuz arttı. Toplam satış artışı yüzde 36 seviyesinde" dedi. Geçtiğimiz yıl, 2003'te hızla büyüyeceğini açıklayan şirket, iddialı "Haftada 1 mağaza" hedefini gerçekleştiriyor. 2002 yılını yurtdışı dahil toplam 452 mağaza ile kapatan Migros, bu yılı 500 mağaza ile kapatmaya hazırlanıyor. Migros, 3 günde İstanbul-Sofya-Uşak-Ankara olmak üzere birbirinden kilometrelerce uzak, farklı bölgelerde, farklı formatlarda 5 mağaza açacak. 3 günde 2 adet MMM, 1 adet MM, 1 Ramstore ve 1 Şok mağazsı açılıyor. Genel Müdür Ömer Bozer, ilk kez Temmuz ayında yurtiçinde ayda 11 milyon müşteri rekorunun kırıldığını ve takip eden aylarda, bu yüksek seviyenin korunduğunu belirtirken, "Yeni rekorları da zorlayacağız" dedi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    21 yıl önce