|

İlk mesajı: İşimiz zor

TÜSİAD Başkanlığı koltuğuna üçüncü kadın başkan olarak oturan Cansen Başaran Symes’ın ilk mesajı, “Sadece TÜSİAD’ın değil dünyada iş dünyasının işi zor. TÜSİAD üyelerinin bilgisini en iyi şekilde harmanlayarak bir iş yapmaya çalışacağız” oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 23/01/2015 Cuma
Güncelleme: 20:41 - 22/01/2015 Perşembe
Yeni Şafak

TÜSİAD 45. Genel Kurulu dün İstanbul’da yapıldı. Yeni yönetimin seçildiği Genel Kurul’da Cansen Başaran-Symes, patronlar kulübünün üçüncü kadın başkanı olurken, başkan yardımcılığına ise Ali Koç ve Şükrü Ünlütürk getirildi. Yüksek İştişare Kurulu Başkanlığı'na ise Tuncay Özilhan seçildi.


HEPİMİZİN İŞİ ZOR

TÜSİAD’ın yeni başkanı Cansen Başaran Symes'ın ilk mesajı, “Sadece TÜSİAD’ın değil dünyada iş dünyasının işi zor. Dünyanın böyle zor bir döneminde hep birlikte TÜSİAD üyelerinin bilgisini en iyi şekilde harmanlayarak bir iş yapmaya çalışacağız” şeklinde oldu.

PARALELE İMALI SAVUNMA

Genel Kurul’da TÜSİAD Başkanı olarak son konuşmasını yapan Haluk Dinçer ise kurduğu imalı cümlelerle adeta paralel yapının avukatlığına soyundu. 'Muhatap’lık tartışmasıyla büyük tepki toplayan Dinçer’in dünkü konuşmasındaki şu sözleri manidar bulundu: “Siyaset, insanların özel yaşamı ve ruhani dünyalarıyla ilgilenmez. Bunları ve özgürlükleri güvence altına alır.” Dinçer, Tahşiye operasyonu kapsamında ifadeleri alınan paralel yapının yayın organı yöneticilerini ise ifade özgürlüğü kılıfı altında sokarak savunmayı da ihmal etmedi.

TÜSİAD’ın 31. Başkanı seçilen Başaran-Symes; Allianz Sigorta ile Allianz Hayat ve Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

#TÜSİAD
#Cansen Başaran
#Tuncay Özilhan
9 yıl önce