|

IMF'den Hak-İş Başkanı Salim Uslu'ya cevap geldi

Irak Savaşı'nda IMF'ye mektup göndererek, "neden sessiz kaldığını" soran Hak-İş Başkanı Salim Uslu'ya IMF'nin cevabı: Savaşın ek yük getireceğini biliyorduk

Yeni Şafak
00:00 - 30/04/2003 Çarşamba
Güncelleme: 14:15 - 20/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu'nun IMF'ye gönderdiği ve "Irak Savaşı'nda neden sesiz kalındığını" sorduğu mektubuna verilen yanıtta, savaşın Türk ekonomisine ek ve ağır yük getireceğinin bilincinde olunduğu belirtildi.

Salim Uslu'nun, 28 Şubat 2003 tarihinde IMF Başkanı Horst Köhler'e yazdığı mektup geniş yankı buldu.

IMF'den gelen cevapta, söz konusu mektubun kurumun bütün birimlerinde paylaşılıp değerlendirildiği bildirilirken, Irak Savaşı'nın Türk ekonomisine ek ve ağır yük getireceğinin bilincinde olunduğu belirtildi.

Hükümetin sunduğu son niyet mektubunda yer alan önerilerin ekonomik zorlukların aşılmasında en iyi yol olacağına olan inancın dile getirildiği mektupta, Türkiye'nin önceki yılda yaşadığı büyüme trendini bu yıl da tutturulmasının beklendiği belirildi.

Salim Uslu'nun, 28 Şubat 2003 tarihli mektubunda, hükümetin özellikle sosyal içerikli harcamalarına ve her türlü mali politikalarına müdahale etmek isteyen IMF'nin, Irak Savaşı'na neden sessiz kaldığı sorulmuştu.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce