|

"İnci Aksoy'u ben getirirdim"

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Paris'teki 2 milyon doları TMSF'ye aktarması karşılığında yurtdışı yasağı kaldırılan İnci Aksoy için, "Eğer İnci Hanım geri gelmeseydi gidip ben getirecektim" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 26/06/2005 Pazar
Güncelleme: 15:45 - 3/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

  • HÜSEYİN ÖZAY / ANKARA


    Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, kızının mezuniyet törenine gidebilmek için Paris'teki 2 milyon doları TMSF'ye aktarması karşılığında yurtdışı yasağı kaldırılan İnci Aksoy'un, yurtdışına çıkarken yanında TMSF'den bir yetkilinin de gelmesini istediği ancak bunu talebi TMSF'nin reddettiğini söyledi. Ertürk, "Eğer İnci Hanım gelmeseydi gidip ben getirecektim" dedi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yeni Bankalar kanun tasarısının görüşmelerine katılan TMSF Başkanı Ertürk, önceki gece bir grup basın mensubu ile sohbet etti. Ertürk, sohbette Aksoy Grubu'na 2 milyon dolara mal olan menzuniyet töreninin perde arkasını anlattı. İnci Aksoy'un kızının menzuniyet törenine katılmak için kendilerinden, "yurtdışı çıkış yasağının" kaldırılmasını istediğini hatırlatan Ertürk, "Ancak biz öncelikle yurtıdışına çıkış yasağını kaldırmayı uygun bulmadık. Ancak İnci Hanım'ın ısrar etmesi ve konunun insani boyutunun olması nedeniyle izin vermeyi uygun bulduk. Bunun için de Paris'te bulunan 2 milyon dolarlık hesabın serbest bırakılmasını istedik. İnci Hanım görüşmelerde, bana güvenmiyorsanız, yanıma TMSF'den bir uzman verin dedi. Ama biz göndermedik" dedi. Ertürk, "İnci Hanım geri dönmeseydi bir B planınız var mıydı" sorusuna ise, "Yoktu, o zaman gidip İnci Hanım'ı ben getirecektim" dedi.
    Star, tek tek satılacak

    TMSF Başkanı Ertürk, İmarbank operasyonu kapsamında el konulan Star Medya Grubu'nun satışı konusundaki hazırlıkların tamamlandığını belirterek, son olarak şirketlerin değerlerinin rapor edildiğini kaydetti. Ertürk, "Star Medya Grubu şirketleri tek tek satılacak. Şu anda, muammen bedelleri tespit ediliyor. Hepsi satış ilanında kamuoyuna açıklanacak. Şu aşamada, uzmanlar kuruluşların değerlerini resmi hale getiriyor" dedi. Ertürk, Star Medya Grubu'nun ardından, çimento ve GSM şirketlerinin satılacağını belirterek, el konulan tüm şirketlerden elde edilecek gelirin, İmarbank'tan kaynaklanan 6 milyar dolarlık zararın ancak üçte birini karşılayacağını söyledi. Ertürk, şirketler satılırken içlerinin boşaltılacağını da belirterek, "Borçlar, yeni alıcıları ilgilendirmeyecek. Yani biz şirketlerin içindeki tüm malları satacağız. Yani şirketlerin içini satıp boşaltacağız. Dolaysıyla, borçlar satılan şirkete, yani TMSF'ye kalacak. Bunlar içinde dava süreci başlayacak" diye konuştu.

    Ertürk, Genç Parti Lideri Cem Uzan'ın TMSF'ye verdiği tekliflerle ilgili yaptığı açıklamada ise, teklifleri ciddi bulmadıklarını söyledi. Ertürk, "Cem Uzan bir yandan TMSF'ye borçları ödemek için anlaşalım diyor, diğer yandan da TMSF aleyhine dava açıyor. Şimdiye kadar, Uzanlar tarafından açılan davaların hemen hemen hepsi TMSF lehine sonuçlanmıştır" dedi.

    TMSF Başkanı Ertürk, İmarbank operasyonu kapsamında el konulan Uzanların Zeytinli Adası ile ilgili dava sürecinin devam ettiğini hatırlatarak, "Bu ada 20 yıldır faaliyette. Bu sürede bir çok kişi bu adanın sahibi olmuş. Ve Orman Bakanlığı bu kişilere bugüne kadar ses çıkartmamış. Ancak, TMSF'ye geçince, adadaki yapıların kaçak olduğu anlaşılıyor" diye konuştu.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce