|

İngiltere'nin ticari anlaşmaları iptal olacak

İngiltere Maliye Bakanı Osborne, AB'den ayrılmaları durumunda 50'nin üzerinde ticaret anlaşmasının iptal olabileceğini söyledi. Almanya Maliye Bakanı Schauble da İngiltere'nin ayrılmasıyla birlikte Avrupa'nın daha az istikrarlı olacağını belirtti.

Yeni Şafak
17:57 - 3/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 16:12 - 3/03/2016 Perşembe
AA

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, ülkesinin Avrupa Birliğinden (AB) ayrılması halinde 50'nin üzerinde karşılıklı ticaret anlaşmasının iptal olabileceği uyarısında bulundu.



Osborne, Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schauble ile birlikte Londra'da düzenlenen İngiliz Ticaret Odaları (BCC) Yıllık Konferansı kapsamında “Britanya ve Avrupa Birliği” başlıklı bir panele katıldı.



İngiltere'nin AB içerisinde daha güçlü olduğunu belirten Osborne, “İngiltere'nin AB'den ayrılması durumunda 50'nin üzerinde ticaret anlaşması iptal olacak. Ben ABD ve Çin'le ticaret anlaşmalarının yapılmasından yanayım. Bunların en iyi şekilde birlik içerisinde kalınarak gerçekleşebileceğine inanıyorum” dedi.



Osborne, “Gelecek yılları maliyetli bir boşanmayla harcamak yerine ticareti nasıl geliştirebileceğimiz üzerine çalışarak geçirmek isterim” ifadesini kullandı.



İngiltere'nin AB içerisinde kalması gerektiğini belirten Alman Maliye Bakanı Schauble, “İngiltere, AB'nin reforme edilmesi konusunda son derece başarılı oldu. AB'nin daha iyi olması konusunda İngiltere'nin büyük bir etkisi var” dedi.



Almanya'nın İngiltere ile ticaretinin, İngiltere AB'den ayrılsa da, devam edeceğini belirten Schauble, “Ama farklı şartlarla. Ortak pazarda kalmak istiyorsanız birlik içerisinde kalmanız gerekir” yorumunu yaptı.



Schauble, İngiltere'nin birlikten ayrılması halinde daha fazla bürokrasi ile karşılaşacağını, ortak ticaret anlaşmalarının yeniden müzakere edilmesi gerekeceğini hatırlattı.



Birlikte kalarak AB içerisindeki ağır bürokrasi yükünün hafifletilmesi için çalışabileceklerinin altını çizen Schauble, “İngiltere Birlik içerisinde olmazsa Avrupa daha az istikrarlı olur” dedi.



Bir katılımcının kendisine, İngiltere'nin 23 Haziran'daki referandum sonucunda Birlikten ayrılması durumunda Almanya'nın tepkisinin ne olacağını sorması üzerine Schauble, “Ağlarız, umarım böyle bir şey olmaz” ifadesini kullandı.


#İngiltere
#AB
#İngiltere Maliye Bakanı George Osborne
8 yıl önce