|

İpuçları Dijital Dönüşüm Ofisi’nden: Sanalda 6 adımda güvenli alışveriş

Cumhurbaşkanlığı, internette güvenli alışverişin altın kurallarını belirledi. İnternette alışveriş yapacak vatandaşları dolandırıcılık mağduru olmamaları konusunda uyaran Dijital Dönüşüm Ofisi, 6 noktaya dikkat çekti.

Fazlı Şahan
09:36 - 27/05/2020 Wednesday
Güncelleme: 09:39 - 27/05/2020 Wednesday
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Dijital Dönüşüm Ofisi, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla internetten alışveriş yapan vatandaşların neler yapması gerektiğini anlattı. Ofis’in uyarıları altı maddede şöyle:

“KİLİTE” DİKKAT

  • *Alışveriş yapacağınız internet sitesinin adresinin “https://” ile başladığından ve “kilit” şeklinde simgenin olduğundan emin olun.

ORİJİNAL ADRES

*Alışveriş sitelerinin isimlerine dikkat edin. Adres çubuğunda yer alan ismin, girmek istediğiniz sitenin orjinal adresi olduğundan emin olun.

GÜÇLÜ PAROLA

*Her bir alışveriş sitesi hesabınız için birbirinden ayrı ve en az 8 karakter uzunluğunda büyük/küçük harf ve özel karakter barındıran güçlü parolalar kullanın. Örneğin; 8Bk*9Av! gibi.

HESABI DÜZENLİ KONTROL

*İnternet alışverişinizde, internet bankacılığı üzerinden oluşturabileceğiniz kredi kartınızın dijital bir kopyası olan sanal kart kullanın. Banka hesabınızı da düzenli olarak kontrol edin.

WİRELESS ÜZERİNDEN YAPMAYIN

  • *Alışverişinizi güvendiğiniz araçlardan gerçekleştirin. Kafe, restoran gibi herkesin ulaşabileceği kablosuz (wireless) bağlantılar üzerinden alışveriş yapmayın.

GEREKTİĞİ KADAR BİLGİ

*Alışveriş sitelerine ‘gerektiği kadar bilgi’ verin. Sözleşme metinlerini okuyarak sitelerin politikalarını ve bilgilerinizin nasıl, ne şekilde kullanılacağını bilin.

#alışveriş
#dijital dönüşüm ofisi
4 years ago