|

Irak Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA alıyor

Irak Savunma Bakanı Cuma İnad Sadun, Türkiye’den Bayraktar TB2 SİHA, 12 adet T129 ATAK helikopteri ve 6 adet KORAL Mobil Elektronik Harp Sistemi alımı için anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Sadun, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda Türk savunma sanayii şirketinin yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirmişti.

17:06 - 28/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 17:26 - 28/08/2021 Cumartesi
Diğer
 Bayraktar TB2
Bayraktar TB2

Dünya medyasının manşetlerinden düşmeyen Türk İHA/SİHA'larına devletlerin ilgisi her geçen gün artıyor. Bayraktar TB2 satın alacağını açıklayan ülkelere Irak de eklendi.

TÜRK YETKİLİLERLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'na (IDEF’21) katılan Irak Savunma Bakanı Cuma İnad Sadun, Türk savunma sanayii şirketinin üst düzey yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirmişti.


ATAK, KORAL VE BAYRAKTAR TB2

Savunma Sanayi ST'nin haberine göre, fuarın ardından Iraklı televizyon kanalı El Şarkiye’nin bir programına konuk olan Sadun, Bayraktar TB2 konusunda “uzlaşıya vardıklarını”, toplamda 12 adet T-129 ATAK helikopteri almaya “niyetli olduklarını” ve 6 adet elektronik harp sistemi “satın alma teklifi” olduğunu söyledi.



#IRAK
#SAVUNMA BAKANI
#BAYRAKTAR TB2
#ATAK
#KORAL
#IDEF
#ELEKTRONİK HARP SİSTEMİ
#CUMA İNAD SADUN
3 yıl önce